Το Αμόνι και η Σκάλα Πάργας από ψηλά

Καλά κρυμμένοι από τους περισσότερους επισκέπτες του δήμου Πάργας, λόγω της χωμάτινης διαδρομής που πρέπει να διασχίσει κανείς για να τους προσεγγίσει, βρίσκονται δυο μικροί κόλποι, περιτριγυρισμένοι από πευκόφυτο δάσος και απόκρημνα βράχια.

Πρόκειται για το Αμόνι και τη Σκάλα, όπου, σύμφωνα με το epirustravel.eu, αξίζει κανείς να μεταβεί στην αρχή και το τέλος του καλοκαιριού.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε μαγευτικά πλάνα από την περιοχή.

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

Απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, ενώ απέναντί της βρίσκονται οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.

Αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Άη Γιαννάκης στα ανατολικά.

Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.

Πηγή με πληροφορίες από epirustravel.eu, wikipedia