Τι κάνουν έξι ξύλινοι γίγαντες κρυμμένοι στα δάση της Κοπεγχάγης;

Τι κάνουν έξι γίγαντες στην Κοπεγχάγη;

Η απάντηση είναι; Προσπαθούν να μάθουν στους Δανούς να ανακυκλώνουν και να αγαπούν τη φύση!

Πρόκειται για μια ιδέα του Δανού Καλλιτέχνη, Τόμας Ντάμπο που δουλεύει με ανακυκλωμένα υλικά.

Τα τρία τελευταία χρόνια έχει κατασκευάσει 25 τεράστια γλυπτά από ανακυκλωμένα υλικά σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα έκρυψε έξι από τους γίγαντές του στην γενέτειρά του, την Κοπεγχάγη. Σε μερικά από τα αγαπημένα του μέρη, που είναι ασυνήθιστα και οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν συχνά.

Μπορεί κανείς να τους βρει μόνο με τη χρήση ενός χάρτη θησαυρού ή με τη βοήθεια ενός ποιήματος που είναι σκαλισμένο πάνω στην πέτρα κοντά σε κάθε γλυπτό.

Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια εθελοντών και κάθε ένα από αυτά πήρε το όνομα κάποιου από τους εθελοντές. Επιπλέον κάθε ένα επιτελεί και μια διαφορετική χρήση.

Ο Κοιμώμενος Λούις είναι μια έμμεση αναφορά στους άστεγους της περιοχής. Μάλιστα φιλοξενεί μερικούς από αυτούς στο εσωτερικό του.

Η Τίλντε φιλοξενείς οικογένειες πουλιών.

Ο Όσκαρ φτιαγμένος με υλικά από έναν παλιό νερόμυλο στηρίζει μια γέφυρα.

Η Τρίνε επιτρέπει στους επισκέπτες να καθίσουν πάνω της και να απολαύσουν τη θέα.

Ο Τόμας βοηθά τους περιηγητές του δάσους να ξαποστάσουν, ενώ ο Τέντι τους απλώνει το χέρι για να βοηθήσει τους περαστικούς να περάσουν απέναντι το ποτάμι.

Ο Τόμας Ντάμπο συνδυάζει στα έργα του την φύση, την οικολογική συνείδηση, την τέχνη, την ποίηση. Θέλει να παρακινήσει τους περιηγητές να ανακαλύψουν σημεία της Κοπεγχάγης που δεν έχουν δει ποτέ πριν.

«Ελπίζω ότι η τέχνη μου θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να στραφούν στην ανακύκλωση και να φροντίσουν τον πλανήτη μας», λέει ο ίδιος.

Πηγή