Θαλάσσια σπορ: Ιστιοπλοΐα και καταδύσεις στην Ελλάδα

Τρέξτε πάνω στο κύμα πάνω σε μια ιστιοσανίδα και πετάξτε πάνω από το κύμα με ένα kite surf. Ανακαλύψτε ναυάγια και υποθαλάσσια σπήλαια. Πάρτε το σκάφος σας και εξερευνήστε το αρχιπέλαγος του Αιγαίου και του Ιονίου, από νησί σε νησί, απολαμβάνοντας παραλίες ολοδικές σας και ψάρια, που πιάσατε μόνοι σας βουτώντας με το ψαροντούφεκο.

Δημοφιλείς προορισμοί για θαλάσσια σπορ στην Ελλάδα
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι αθλητικές δραστηριότητες στη θάλασσα δίνουν το παρών και εσείς δίνετε ραντεβού με την αδρεναλίνη. Ενδεικτικοί προορισμοί: οι παραλίες για θαλάσσια σπορ στη Λευκάδα, στη Μύκονο, στην Πάρο, στη Ρόδο, στην Κάρπαθο, στην Κρήτη και στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Οι σπηλιές της Σκιάθου, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της ακτογραμμής του Πηλίου και τα ναυάγια της Σαντορίνης για καταδύσεις, γράφει το discovergreece.gr.

Τοπία εκπληκτικά, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, είναι επιλογές ιδανικές, από άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο, που σας προκαλούν να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας και να τον ξεπεράσετε. Ανακαλύψτε όλους τους προορισμούς που είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπορ εδώ.

Ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα
Με τα μελτέμια του Αυγούστου στα πανιά σας, θα ξεκινήσετε για ένα ταξίδι προς την κατάκτηση του πελάγους, σχίζοντας τα διάφανα νερά του Αιγαίου: ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σποράδες, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Κρήτη, όπου και αν πάτε, η ξεγνοιασιά, η αίσθηση ζωντάνιας και η ευεξία θα σας πλημμυρίσει.

Αν θέλετε να προσθέσετε στο πρόγραμμα λίγη αδρεναλίνη και ξέρετε όμως πώς να κυριαρχείτε στη θάλασσα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη Ρεγκάτα Αιγαίου, στον Διεθνή Αγώνα Κυκλάδων, στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, στο Κύπελλο Κρήτης και Ρόδου. Καθεμία διοργάνωση διαρκεί από πέντε έως και εννέα ημέρες απόλυτης περιπέτειας, διασκέδασης και δράσης στα ελληνικά νερά. Στο τέλος, μια έκπληξη περιμένει νικητές και όχι μόνο: κοσμοπολίτικα πάρτι στα ελληνικά νησιά.

Στο Ιόνιο πέλαγος, δεν υπάρχουν μελτέμια, αλλά το εξωτικό τοπίο και οι κρυφές ομορφιές των Επτανήσων, που θα ανακαλύψετε μία προς μία, χαλαρά και ήρεμα, με το ιστιοπλοϊκό σου. Από τους Παξούς και τους παραδεισένιους Αντίπαξους μέχρι τη Λευκάδα με τα Πριγκηπόνησά της, οι εικόνες που θα αντικρίσετε και οι παραλίες που θα απολαύσετε συναγωνίζονται η μία την άλλη σε γοητεία. Όσο για τους λάτρεις της δράσης, είναι καλοδεχούμενοι στο Ράλι του Ιονίου.

Καταδύσεις στην Ελλάδα
Και ενώ ο άνεμος φροντίζει να σας ξεναγήσει στις γήινες ομορφιές, υποβρυχίως ένας βυθός γεμάτος μυστικά σας περιμένει, για να σας παρασύρει στον μυστήριο κόσμο του. Καταδύσεις στην Ελλάδα σημαίνει περιπέτειες σε εντυπωσιακά ναυάγια, υποθαλάσσια σπήλαια, ύφαλους παρέα με χιλιάδες είδη ψαριών και θαλασσινών, που κρύβονται στον βυθό από τη Σκιάθο ως τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο, και από τη Σαντορίνη ως την Κέρκυρα.

Αν είστε αρχάριοι στις καταδύσεις, εξειδικευμένες σχολές καταδύσεων με διπλωματούχους δύτες, θα σας παρέχουν μαθήματα, εξοπλισμό και την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να απολαύσετε όλο το μεγαλείο του υποβρύχιου κόσμου της Ελλάδας.

Ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι στην Ελλάδα
Στον… αφρό της θάλασσας, τα πράγματα είναι εξίσου περιπετειώδη. Για ιστιοσανίδα και kite surfing, θα πάτε στην Πάρο, στη Λευκάδα, στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κάρπαθο, στην Κω, στη Λήμνο, στη Σάμο, στη Λέσβο. Για θαλάσσιο σκι ή wakeboard, είναι κατάλληλες όλες οι οργανωμένες ακτές στην Ελλάδα. Από την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» ως τη Μύκονο, την Πάρο και την Κρήτη, και από τη Ρόδο ως τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο, θα πιάσετε τα καλύτερα κύματα.

Σχεδόν παντού, θα βρείτε οργανωμένες εγκαταστάσεις, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό ή σχολές, για να πάρετε μαθήματα ιστιοσανίδας σε περίπτωση που το θελήσετε.

 

Πηγή