Το Guggenheim έκανε διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο περισσότερα από 200 βιβλία σύγχρονης τέχνης

Από τη Νάγια Κωστιάνη

Λάτρεις της σύγχρονης τέχνης ενωθείτε, έχουμε υπέροχα νέα. Το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης έκανε πρόσφατα διαθέσιμα περισσότερα από 200 βιβλία σύγχρονης τέχνης, σε ψηφιακή μορφή στο επίσημο site του. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα δωρεάν σε όλους και μπορείτε είτε να τα διαβάσετε online είτε να τα κάνετε download σε μορφή PDF ή ePub, μέσω του Internet Archive.

Το μουσείο βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιοποίησης της τεράστιας συλλογής του από εκθεσιακούς καταλόγους και βιβλία τέχνης εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Πλέον το διαδικτυακό του αρχείο έχει εμπλουτιστεί με εκατοντάδες τίτλους, από το «Picasso and the War Years» μέχρι την πρώτη αγγλική μετάφραση του «On the spiritual in art» του Kandinsky. Είτε είστε φοιτητής σε κάποια σχολή τέχνης, είτε ασχολείστε επαγγελματικά, είτε θέλετε απλά να εμβαθύνετε στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης και του αντίκτυπού της στη μοντέρνα κοινωνία, το site του Guggenheim είναι από δω και πέρα το κατάλληλο μέρος για εσάς.

guggenheim

Το αρχείο του μουσείου διαθέτει επίσης καταλόγους αναδρομικών εκθέσεων για μεγάλους δασκάλους της τέχνης όπως οι Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon και Mark Rothko, καθώς και ειδικές εκδόσεις για την μοντέρνα τέχνη σε άλλους πολιτισμούς, όπως το «Chinese art in the 20th century».

Βουτήξτε στο διάβασμα, με ένα κλικ εδώ.

Πηγή