Το πρόγραμμα του Preveza Jazz Festival

Λόγω άστατου καιρού η πρώτη μέρα του Jazz Festival θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου πρώην Όαση ώρα 21.00 σας περιμένουμε στο 15 PJF!

Πλησιάζουν οι μέρες για το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα του Preveza Jazz Festival που κλείνει φέτος αισίως 15 χρόνια αδιάκοπης ανοδικής πορείας.

Στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας
Έναρξη 9.00 το βράδυ
Ελεύθερα για το κοινό.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 

THE PREVEZAJAZZ4 – Mουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Ο Απόστολος Βερύκιος, η Ευαγγελία Θεοφάνους, ο Δημήτρης Καράμπελας και ο Φίλιππος Σισμανίδης όλοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στo ragtime. Το κλαρινέτο, το βιολί, το πιάνο και η κιθάρα σε μια πολύχρωμη συμπόρευση, ζωντανεύουν διασκευασμένες από τα ίδια τα μέλη του συνόλου μελωδίες, διεγείρουν τις αισθήσεις και μας ταξιδεύουν στην Αμερική του τέλους του 19ου και της αρχής του 20ου αιώνα.

LUCA CIARLA  – Ιταλία

Ένας δημιουργικός και εκπληκτικός βιολιστής, ο Luca Ciarla εύκολα υπερβαίνει τα όρια καταφέρνοντας να ανιχνεύσει ένα καινοτόμο μουσικό μονοπάτι, μια μαγική μουσική αποπλάνηση σε τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις γραπτές συνθέσεις και στον αυτοσχεδιασμό, τους παραδοσιακούς και τους σύγχρονους ήχους. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε παγκόσμια φεστιβάλ jazz και κλασσικής μουσικής καθώς και σε συναυλίες σε περισσότερες από πενήντα χώρες.

DAN BARTA & ROBERT BALZAR TRIO – Tσεχία

Ο Dan Barta είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Τσέχους τραγουδιστές. Έχοντας μία πολύ ξεχωριστή φωνή, ο Dan καταφέρνει να ενσωματώνει διαφορετικά είδη μουσικής (ροκ, funk, jazz) και τον κόσμο των μιούζικαλ στο συνολικό καλλιτεχνικό του όραμα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στην αρχή της δεκαετίας του ’90. Του έχουν απονεμηθεί 14 βραβεία από την Τσέχικη Ακαδημία Μουσικής και έχει περιοδεύσει στην Τσέχικη και τη Σλοβάκικη Δημοκρατία.

Robert Balzar Trio 
Mέλη: Robert Balzar –μπάσο
Vít Křištan – πιάνο
Kamil Slezák – ντραμς

Ο Robert Balzar είναι ένας από τους κορυφαίους μπασίστες της Τσέχικης jazz. Εμφανίζεται από τη δεκαετία του ’90 και κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς παγκόσμιας κλάσης. Το Trio Robert Balzar έχει κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του CD “Tales” όπου εμφανίζεται και ο κιθαρίστας John Abercrombie. Τα δύο τελευταία CDs “Discover Who We Are” και “Vu Ja De” ηχογραφήθηκαν στο The Sear Sound, ένα στούντιο στη Νέα Υόρκη από τον διάσημο ηχολήπτη James Farber. Το τελευταίο εγχείρημα του τρίο, ένα νέο DVD που ονομάζεται “One Day”, κυκλοφόρησε από την Δημόσια Τηλεόραση της Τσεχίας (2016).

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

AΝΔΡΕΑΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΤΡΙΟ – Σουηδία

Ο Ανδρέας  συχνά περιοδεύει στην Ευρώπη και την Σκανδιναβία συμμετέχοντας σε άλλες παραγωγές αλλά και με τις δικές του. Το παίξιμο του ακούγεται   στα άλμπουμ σπουδαίων καλλιτεχνών. Το πρώτο άλμπουμ του τρίο «In a barn» κυκλοφόρησε πέρυσι και έλαβε εξαιρετικές κριτικές στις σουηδικές εφημερίδες και σε διεθνείς εκδόσεις jazz. Σε λίγους μήνες το τρίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο έργο του με τίτλο «It takes a lot to laugh, it takes a train to cry», όπου παίζουν τραγούδια για τον σπουδαίο, 75χρονο πια φέτος, Bob Dylan. Τα υπόλοιπα μέλη του τρίο είναι ο Martin Höper – κοντραμπάσο και ο Ola Hultgren – ντραμς

YURI HONING – Oλλανδία

Ο Yuri Honing είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες της Ολλανδίας με περιοδείες σε πάνω από 90 χώρες και δισκογραφία με πάνω από 40 τίτλους.Έχει παίξει και ηχογραφήσει με σπουδαίους καλλιτέχνες, ενώ το 2001 έλαβε το Βραβείο Edison Jazz. Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο Boy Edgar, το πιο αναγνωρισμένο βραβείο τζαζ στην Ολλανδία.Για χρόνια ο Ολλανδός σαξοφωνίστας Yuri Honing θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής τζαζ. Έχει χτίσει ένα μοναδικό προσωπικό στυλ βασισμένο στη τζαζ, την ποπ και τις μη δυτικές μουσικές παραδόσεις. Έχει το δικό του ακουστικό κουαρτέτο με τον πιανίστα Wolfert Brederode, τον Ισλανδό μπασίστα Gulli Gudmundsson και τον Ολλανδό ντράμερ Joost Lijbaart.

ADETΑYO ADEDEJIGreece

Ο Adedeji είναι ένας δημιουργικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Λάγος, στη Δυτική Αφρική. Σε ηλικία 18 ετών η φωνή του ακουγόταν σε όλη τη Νιγηρία, στα ραδιοφωνικά jingles  και αγγελίες. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και δημιουργική τέχνη. Έχει πτυχίο  από το London College of Music και είναι απόφοιτος της τζαζ κιθάρας / φωνητικά στο Prince Claus Ωδείο. Η μουσική του είναι ένα μίγμα παραδοσιακής αφρικανικής μουσικής με το σύγχρονο ήχο της τζαζ, funk και soul μουσικής, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ρυθμικά και τεχνικά περίπλοκο, αρμονικά πλούσιο και μελωδικά συναρπαστικό. Το 2007 ο Adedeji εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται σχεδόν κάθε βράδυ ως τραγουδιστής και κιθαρίστας συμμετέχοντας σε διάφορα projects και album.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΒLASER & DUCRET –  Ελβετία

Ο Marc Ducret γεννήθηκε το 1957 στο Παρίσι. Ως κιθαρίστας πρωτοεμφανίστηκε το 1986. Συνεργάστηκε με την πρώτη Εθνική Ορχήστρα Τζαζ της Γαλλίας. Του απενεμήθη το βραβείο Django Reinghardt για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Το περιοδικό της τζαζ «Hot» τον εξέλεξε ως τον καλύτερο Γάλλο κιθαρίστα της τζαζ. Ο Marc Ducret είναι σήμερα ένας από τους λίγους Ευρωπαίους μουσικούς που τακτικά εμφανίζονται πέρα από τον Ατλαντικό. Από το 1991 έχει συνεργαστεί με μία πληθώρα σπουδαίων καλλιτεχνών. Από το 2007 με το ντεμπούτο του, ο Blaser έχει εξελιχθεί με ταχύτατο ρυθμό, ενώ η ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει έχει επαινεθεί από τα μέσα σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε μαθήματα στο τρομπόνι στην ηλικία των 9 και τα πρώτα του ενδιαφέροντα κυμάνθηκαν από την παραδοσιακή ελβετική μουσική ως την αμερικάνικη R&B και την τζαζ. Μπήκε στο τοπικό ωδείο στα 14 και αποφοίτησε το 2002 αφού του απονεμήθηκαν βραβεία και στην τζαζ και στην κλασσική μουσική, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου Benny Golson 2000. Η συμμετοχή του στην ξακουστή Ορχήστρα της Βιέννης και την Ευρωπαϊκή Μεγάλη Μπάντα του Ραδιοφώνου οδήγησε εντέλει σε υποτροφία , διευκολύνοντας τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες στο SUNY Purchase College Conservatory of Music. Ένα χρόνο μετά, το 2006, ο Samuel κέρδισε το βραβείο J.J. Johnson.

A. TOUBANAKI – I. DOUMANIS – Ελλάδα
“Drums & Voice Jazztronica duet”

ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ  _ drummer
Ο Ηλίας Δουμάνης είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990. Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απο το 2008 είναι επίτιμος καθηγητής του London College of Music.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ  _ vocalist
Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2005 σαν leader /παραγωγός και lead vocalist διαφορετικών μουσικών projects με ήχους που έχουν διεθνείς, αλλά και γειτονικές με την Ελλάδα, γεωγραφικές συντεταγμένες. Έχει δουλέψει με μουσικές των Βαλκανίων, της Μεσογείου, των νομάδων όλου του κόσμου, αλλά και της world τζαζ μουσικής. Από το 2014 η Αγγελική συνεργάζεται με τον ντραμίστα Ηλία Δουμάνη και μαζί δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο ηχητικό περιβάλλον που έχει ως αφετηρία τις μουσικές της διεθνούς τζαζ σκηνής εξελιγμένη με customized design ψηφιακή τεχνολογία και ήχο. Αποτελούν ένα πρωτότυπο στη σύνθεσή, αλλά και στην εκτέλεσή του, πειραματικό ντουέτο τύμπανων και φωνής.

MΑRLY MARQUES QUINTET – Λουξεμβούργο

Η Marly Marques γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο από Πορτογαλέζικη οικογένεια. Το 2011 γνωρίστηκε με τέσσερεις έμπειρους μουσικούς της jazz και έγινε το ξεκίνημα στο Λουξεμβούργο, μια πολύ ευνοϊκή χώρα για χαρούμενες και απρόβλεπτες συναντήσεις. Από τότε έχουν εμφανιστεί όχι μόνο στους σημαντικούς μουσικούς χώρους του Λουξεμβούργου, αλλά και στο εξωτερικό. Το 2014 κέρδισαν το 1ο βραβείο στο φωνητικό διαγωνισμό του Crest Jazz Festival. Τους αρέσει να μπλέκουν τις δικές τους συνθέσεις στα αγγλικά και τα πορτογαλέζικα με πρότυπα από την jazz και την pop μουσική, που φέρει η ζεστή και βελούδινη φωνή της Marly. www.marlyquintet.com

Περισσότερες πληροφορίες στα links:
Webssite
Facebook