«The Politics of Urban Silence»: το έργο της Ανδρομάχης Βρακατσέλη εκτίθεται στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο εκθέτει τη δουλειά της η Ανδρομάχη Βρακατσέλη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων The Sounds of Memory  που γίνονται σε μια από τις κορυφαίες γκαλερί του κόσμου, την Whitechapel Gallery και στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στις 23 και 24 Απριλίου. Το έργο της με τίτλο The Politics of Urban Silence είναι μια ηχητική εγκατάσταση που μελετά το  πως ακούγεται το κέντρο της Αθήνας μετά τις διαδηλώσεις κατά της οικονομικής κρίσης.

Συνήθως ο ήχος κατά τις πορείες είναι θόρυβος αλλά μετά από αυτές το κέντρο γεμίζει από ήρεμους ήχους και σιωπή και η Αθήνα της κρίσης από θορυβώδη πρωτεύουσα μετατρέπεται σε πόλη φάντασμα.  Στην εγκατάσταση παρουσιάζονται ο θόρυβος και οι δονήσεις των διαδηλώσεων όπως ηχογραφήθηκαν με ειδικό εξοπλισμό και αναμιγνύονται σαν ισχυρή μνήμη με τη μεταγενέστερη σιωπή. Το έργο αποσκοπεί να δείξει την κενότητατου αστικού τοπίου ως αντήχηση της διαδήλωσης. Τη σιωπή ως πολιτική στάση.

Η Ανδρομάχη Βρακατσέλη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκπαιδευτική συνεργάτης στον ήχο, την εικόνα και τα νέα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, κ.ά. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Λονδίνο, Μπουένος Αίρες, documenta 14 κ.ά).

www.andromachi.com

Facebook