Τα πιο ρομαντικά νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας

Από τον Άρη Δημοκίδη

Καθώς η Κέρκυρα ετοιμάζεται πάλι να βουλιάξει απ’ τους επισκέπτες του Πάσχα, να τα πιο ρομαντικά νυχτερινά τοπία της

Τα παρουσιάζει στο LIFO.gr o αρχηγός της ομάδας παρατήρησης της Αστρονομικής Εταιρίας Κέρκυρας 

O Βασίλης Μεταλληνός λέει στο LIFO.gr:

«Είμαι αρχηγός της ομάδας παρατήρησης της Αστρονομικής Εταιρίας Κέρκυρας και αυτές τις ημέρες δημοσίευσα σε συνεργασία με την Κατερίνα Τσιαλού, φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου τμήμα μουσικών σπουδών, ένα νέο ρομαντικό βίντεο timelapse με νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας.

Μέσα σε ένα δίλεπτο θα ταξιδέψετε με την υπέροχη φωνή της Κατερίνας στον έρωτα, στα άστρα και ακόμα παραπέρα – ένα ταξίδι αιώνιο μέσα απ’τους στίχους της Édith Piaf σε μια ζωή υπέροχη.

Αστρονομικά στο βίντεο ξεχωρίζει το μετέωρο που πέφτει πάνω από το νησάκι αργίλου της Αποτρυπητής στους Περουλάδες στο 1:06, ενώ υπέροχη είναι και η πλανητική σύνοδος του Δία και της Ημισελήνου μέσα στα σύννεφα πάνω από το βορειοδυτικότερο τμήμα της Ελλάδας, το νησί των Οθωνών όπου η υπέροχη κόκκινη Σελήνη δύει πίσω από αυτό.

Ίσως βέβαια μαγική στιγμή να είναι αυτή όπου η Πανσέληνος ανατέλλει πίσω από την πάλαι ποτέ μεσαιωνική Κορυφώ, το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Με τον Βρετανικό Φάρο, έναν από τους παλαιότερους της Ελλάδας, του 1822, να είναι το τελευταίο αντικείμενο που “ακουμπά” ο φυσικός μας δορυφόρος στην όμορφη κίνηση του στον νυχτερινό ουρανό.»

Πηγή