Η σύνδεση με μονοπάτι Γιαλού Εγκρεμνών είναι η μοναδική λύση!

Του Ν. Θερμού

Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε καταθέσει αυτή την άποψη. Όπως αποκαλύφτηκε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο,  η πρόοδος των εργασιών για το δρόμο των Εγκρεμνών ακυρώνεται από τις συνεχείς κατακρημνίσεις, και το μέλλον του δρόμου είναι μάλλον αβέβαιο. Έτσι  η σύνδεση με μονοπάτι της παραλίας Γιαλού-Εγκρεμνών επανέρχεται με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα ως ίσως η μοναδική λύση.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πρόταση μας έχει εξεταστεί -ανεπίσημα- σε τεχνικό επίπεδο και βρέθηκε απολύτως υλοποιήσιμη!

Μάλιστα, ειπώθηκε ότι αντί να έχει ένα περιμετρικό «μπαλκόνι» στη βραχώδη απόληξη -σύνορο- των παραλιών θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα μικρό τούνελ ώστε και περιβαλλοντικά να μην έχει κάποια οπτική επιβάρυνση από τη μεταλλική κατασκευή.

(Πιο πρακτικό βρίσκουμε το μπαλκονάκι αλλά και πάλι το τούνελ σίγουρα θα στοιχίσει φθηνότερα από τον δρόμο των Εγκρεμνών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αποδεικνύεται ότι τα λεφτά εκεί δεν θα πιάσουν τόπο).

Τι εμποδίζει αυτή τη λύση; Αυτό που πάντα εμποδίζει, συμφέροντα μικρά και μεγάλα.

Έτσι για μια ακόμη φορά ρίχνουμε το νερό σε τρύπιο βαρέλι (σαν την ελληνική οικονομία ένα πράγμα).

Η κοινωνία όμως, κ. Δρακονταειδή, απαιτεί γρήγορες και πρακτικές λύσεις και όχι μεγαλόστομες  διακηρύξεις.

Χρειάζεται πολιτική βούληση! Τολμήστε λοιπόν και μην κρύβεστε πίσω από τις τυπικές διαδικασίες ανάληψης τεχνικών έργων πετώντας αλλού το μπαλάκι!

1 Σχόλιο

  • Καραβιας σπυρος 4 Απριλίου 2017 18:15

    Χαιρεται ωραια ολα αυτα μηπως ομως θα ηταν καλο να βαλετε φωτογραφιες πως εχει γινει η περιοχή αυτη μετα το σεισμο και τι μορφολογια εχει διαμορφωθει τωρα ? Επισης η εργολαβια του εργου στο γιαλο εχει ζητησει ενα εκατομμύριο επιπλεον για να φτιαξει την προσβασιμοτητα του δρομου για ενα μονο λαγκαδι που εχει κλεισει …. μηπως γνωριζεται ποσα λαγκαδια πρεπει να φτιαχτουν ακομα για να παει ο δρομος μεχρι το σημειο που λετε για να γινει το περασμα η ακομα καλυτερα απο εκει που σταματαει ο δρομος τωρα στο γυαλο ποσα χιλιόμετρα θελει για να φτασει στο σημειο που λετε ? Καλο ειναι να γινονται μελετες και μεγαλα σχεδια αλλα να συμβαδιζουν με την περιοχη και την πραγματικοτητα και να ειναι εφικτα οσο γινεται αυτο ευχαριστω ….

Τα σχόλια είναι κλειστά