Έκθεση BMT Νάπολη 2017: Αισιόδοξα μηνύματα από την ιταλική αγορά για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση BMT 2017, η οποία έλαβε χώρα στη Νάπολη από 24 έως 26 Μαρτίου.
Η BMT (Βorsa Mediterranea Del Turismo) είναι μια έκθεση που εστιάζει στην αγορά της Κεντρικής και Νότιας Ιταλίας, για επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου αλλά και για το κοινό. Φέτος συμμετείχαν 300 εκθέτες με περίπτερα και προσέλκυσε 20.000 επισκέπτες.

Η παρουσία της ΠΙΝ ήταν  σημαντική. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ έγκυρων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, καθώς και με  τουριστικούς παράγοντες της Ιταλικής αγοράς.

Έκθεση BMT Νάπολη 2017: Αισιόδοξα μηνύματα από την ιταλική αγορά για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (photo 1)

Από δεξιά ο Ιταλόφωνος κ. Ι. Δαουράκης, ο Υπεύθυνος της Aegean Airlines για τη Νότια Ιταλία κος Gianni Donati συνοδευόμενος από συνεργάτη του και ο επίσης Ιταλόφωνος κ. Γ. Τσινούκας.

Συγκεκριμένα έδειξε ενδιαφέρον για τηλεοπτικά γυρίσματα η κ. Annapia Chicco η οποία παρουσιάζει την εκπομπή τουριστικού περιεχομένου “kilimangiario” της RAI 3.

Επίσης έγιναν συναντήσεις με tour operators, στελέχη των ακτοπλοϊκών γραμμών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδα – Ιταλία και κατ” επέκταση στα νησιά μας (super fast, sea med, ventouris ferries, minoan lines), των αεροπορικών εταιριών  (Aegean, Volotea & Balkan express), καθώς και της εταιρείας ιπτάμενων δελφινιών “liberty lines’, η οποία θα συνδέει το Otranto με τη Κέρκυρα και τους Παξούς σε δυόμιση ώρες.

Τα μηνύματα από τη συμμετοχή στην έκθεση είναι εξόχως θετικά για τη φετινή τουριστική περίοδο από τη Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Έκθεση BMT Νάπολη 2017: Αισιόδοξα μηνύματα από την ιταλική αγορά για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (photo 2)

Ο υπεύθυνος του περιπτέρου της ΠΙΝ κ. Μηνάς Κλαουδάτος ενημερώνει τους επισκέπτες

Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφθηκε o Αντιδήμαρχος του Δήμου Sebastiano & Vesuvio κ. Gusiepe Panico, ο Υπεύθυνος της Aegean Airlines για τη Νότια Ιταλία κος Gianni Donati  και ο Δ/ντης πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Baccoli κ. Samuele Guardasone.

Την υποστήριξη του περιπτέρου της ΠΙΝ είχαν ο υπάλληλος του τμήματος τουρισμού ΠΕ Κεφ/νιας κ. Μηνάς Κλαουδάτος, καθώς και οι Ιταλόφωνοι κ.κ. Τσινούκας Γεώργιος και Δαουράκης Ιωάννης.