Διευκρινίσεις του Δήμου Λευκάδας στην πρόταση του Επιμελητηρίου για την τουριστική προβολή του νησιού

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Λευκάδας θεωρεί  θετικές τις πρωτοβουλίες και προτάσεις για την τουριστική προβολή του τόπου μας, που προέρχονται από φορείς, συλλόγους, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Άλλωστε αυτή η Δημοτική Αρχή είναι, που λειτουργεί την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λευκάδας με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων, θεωρώντας την συνεργασία και την συναίνεση ακρογωνιαίο λίθο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Την θέση αυτή έχει εκφράσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, όσο και εκπρόσωποι του Δήμου.

Η ίδια άποψη κατατέθηκε και στην παρουσίαση  πρότασης του Επιμελητηρίου για το  brand name, το τουριστικό λογότυπο, δηλαδή, του τόπου μας.

Ωστόσο, η κάθε πρόταση που εντάσσεται στην τουριστική προβολή του Δήμου, οφείλει δια της νομοθεσίας να ακολουθεί την διαδικασία: Τουριστική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο, Υπουργείο Τουρισμού για τελική έγκριση.

Και αυτή ακριβώς τη θέση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου.

Και την διαδικασία αυτή την γνωρίζουν, όσοι ασχολούνται με προγράμματα τουριστικής προβολής.

Διαφορετικά, ο Δήμος δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί σύμβολα και να υλοποιεί ενέργειες χωρίς την σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου.

Επομένως, το δημοσίευμα,  που αναφέρει, ότι κάτι μεσολάβησε, και  άλλαξε στάση ο Δήμαρχος στο θέμα του brand name δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Η πρόταση του επιμελητηρίου για το brand name, παρουσιάστηκε, μεν, σε κοινό, φορείς και τύπο, ωστόσο δεν δημοσιοποιήθηκε μετά από παραίνεση των διοργανωτών της εκδήλωσης, έως ότου το ίδιο το Επιμελητήριο το δώσει στην δημοσιότητα.  Γεγονός που σεβάστηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι και ο Τύπος.

Όταν αυτό συμβεί και όταν το brand name υποβληθεί και στο Δήμο επισήμως θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω.

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Λευκάδας και ασχολείται με σοβαρότητα  και επισταμένως με τον τουρισμό.

Άμεσα, για παράδειγμα, όπως ανακοίνωσε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος,  θα προχωρήσει  στην δημιουργία τουριστικής πύλης (site τουρισμού).