Η Pixar έφτιαξε το πρώτο της μιούζικαλ

Από τη Νάγια Κωστιάνη

Αφορά στη Μέρα των Νεκρών και το πρώτο teaser είναι σκέτη μαγεία

Οι φήμες γύρω από την επόμενη ταινία της Disney/Pixar ακούγονταν εδώ και αρκετό καιρό, γνωρίζαμε πως θα λέγεται «Coco» και, απ’ όσο αποκάλυπτε η αφίσα, θα είχε σχέση με την μεξικανική κουλτούρα, αλλά εκεί σταματούσαν οι πληροφορίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης όμως, η Pixar κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του «Coco», της νέας της ταινίας κινουμένων σχεδίων για ένα αγόρι, τη μαγική του κιθάρα και τη Χώρα των Νεκρών και μας άφησε με ανοιχτά στόματα και γουρλωμένα μάτια.

Το Coco, σε σκηνοθεσία Lee Unkrich (Toy Story 3), αφηγείται την ιστορία του Miguel (με τη φωνή του πρωτοεμφανιζόμενου Anthony Gonzalez), ενός αγοριού που ζει για τη μουσική, η οποία απαγορεύεται στο σπίτι του, και είδωλό του είναι ο θρυλικός κιθαρίστας Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Όταν ανακαλύπτει και παίζει την κιθάρα του de la Cruz, ο Miguel μεταφέρεται στη Χώρα των Νεκρών, όπου συναντά τον ήρωά του, ένα γοητευτικό απατεώνα ονόματι Hector (Gael Garcia Bernal) καθώς και τους δικούς του προγόνους.

Πέρα από τα εκθαμβωτικά γραφικά και την υπέροχη μουσική, δύο ακόμη στοιχεία του Coco έχουν μεγάλο ενδιαφέρον: το γεγονός πως είναι το πρώτο μιούζικαλ της Pixar, αλλά και το ότι αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό (αν και καθυστερημένο) βήμα για την προώθηση της συζήτησης γύρω από άλλες κουλτούρες του κόσμου μας, αυτής του Μεξικού εν προκειμένω.

Το Coco αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου και παρακάτω μπορείτε να δείτε το καταπληκτικό του πρώτο teaser.