Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας φιλοξενεί τον Λευκαδίτη συγγραφέα Σπύρο Βρεττό

Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα
Σπύρος Βρεττός: Αγωνία Επιβίωσης
Φιλοσοφική Ενατένιση του παρόντος και του Μέλλοντος

Το Φιλοσοφικό Καφενείο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας, φιλοξενεί, στην πρώτη συνάντηση για το 2017, το χαρισματικό  Λευκαδίτη συγγραφέα  Σπύρο Βρεττό.

Ο Σπύρος Βρεττός, διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει αποτυπώσει στο μυθιστόρημα «Αγωνία Επιβίωσης», που αποτελεί το πρώτο έργο της τριλογίας του, τον φιλοσοφικό προβληματισμό του σχετικά με το διακύβευμα της επιβίωσης στην συνολική του έκφανση.

Ο συγγραφέας σκηνογραφεί με εικονοπλαστική δεινότητα τα τεκταινόμενα μιας σύγχρονης «Αποκάλυψης,  σε κάθε στιγμιότυπό της οποίας, συνεξυφαίνεται η άρθρωση μιας εκδοχής του κεντρικού φιλοσοφικού προβλήματος της επιβίωσης.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας, που θα μας δοθεί η ευκαιρία να ακολουθήσουμε το Σπύρο Βρεττό σε αυτές τις διαδρομές υπαρξιακού προβληματισμού και να συνομιλήσουμε μαζί του για το αγωνιακό άχθος της επιβίωσης. Θα επιχειρηθεί μια συζήτηση για το πως νοείται η επιβίωση σήμερα, ποιοι είναι οι σύγχρονοι υπαρξιακοί και οντολογικοί κίνδυνοι, ποιά είναι η προοπτική για το μέλλον σε τοπική αλλά και παγκόσμια κλίμακα, ποιες μπορεί να είναι οι ελπιδοφόρες καταφυγές του ανθρώπου.

Θα προλογίσουν η ποιήτρια-συγγραφέας δρ Βιβή Κοψιδά, η οποία είναι και  πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Λευκάδας, οι συνδιοργανωτές του ΦΚ η φιλόλογος Ελευθερία Αγγέλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Δήμου Πρέβεζας και ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, διδάκτωρ φιλοσοφίας.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 19.30 μμ στην Αίθουσα Αθανασιάδη στην Πρέβεζα.