Artisanopolis: Η πρώτη πλωτή πόλη ετοιμάζεται στον Ειρηνικό

Artisanopolis ονομάζεται η πρώτη πλωτή πόλη που σχεδίασε ομάδα οραματιστών του Seasteading Institute στο Σαν Φρανσίσκο και αναμένεται να υλοποιηθεί έως το 2020 στον Ειρηνικό.

 Μετά την παρουσίαση του project στον Διεθνή Διαγωνισμό Floating Cities, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος Seasteading Institute υπέγραψε με την κυβέρνηση της Γαλλικής Πολυνησίας μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή της πρώτης επιπλέουσας πόλης του κόσμου στ’ ανοιχτά των νησιών του Νότιου Ειρηνικού, αποσκοπώντας στο να έχει μια σε πλήρη λειτουργία αστική κοινότητα πάνω στη θάλασσα, έως το 2020.

Η Artisanopolis αποτελείται από γεωμετρικές βάσεις, οι οποίες μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κοινότητας. Κάθε τμήμα μπορεί να μετακινηθεί εύκολα με ένα ρυμουλκό, είτε μέσα στα όρια της πόλης είτε μεταξύ πόλεων και αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. Υγροπονικά θερμοκήπια θα προσφέρουν φρέσκα τρόφιμα και μονάδες αφαλάτωσης, πόσιμο νερό.

Γύρω από το όλο σύμπλεγμα, ένας κυκλικός κυματοθραύστης συμβάλλει στον έλεγχο υψηλών κυμάτων και ανέμων. Η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας βασίζεται σε βυθισμένες τουρμπίνες οι οποίες λειτουργούν με τα κύματα, καθώς και σε σειρά ηλιακών πάνελ.

Πηγή