Απεριόριστη άδεια και ελεύθερο ωράριο

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Στη Νέα Ζηλανδία καλούν εργαζόμενους απ΄όλο τον κόσμο. Προσφέρουν απεριόριστες διακοπές, ελεύθερο ωράριο και ποσοστά

Μια εταιρεία παιχνιδιών στη Νέα Ζηλανδία προσελκύει εργαζόμενους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας απεριόριστη ετήσια άδεια αλλά και μερίδιο από τα κέρδη της, καθώς και πλήρως ελεύθερο ωράριο εργασίας. Η εταιρεία παιχνιδιών Rocketwerkz ισχυρίζεται πως το προσωπικό εστιάζει καλύτερα στην εργασία όταν δεν είναι αγχωμένο με θέματα εκτός δουλειάς.

Ο Dean Hall έγινε διάσημος σε διεθνείς κύκλους παιχνιδιών ως ο επικεφαλής σχεδιαστής του δημοφιλούς Video game, Dayz. Αναζητώντας το ιδανικότερο μέρος για να δημιουργήσει το νέο του στούντιο, Rocketwerkz, ο Νεοζηλανδός Hall εγκαταστάθηκε στη μικρή πανεπιστημιακή πόλη της Dunedin, όπου τα ακίνητα είναι φθηνά και οι δημιουργικές νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν γίνει ένα βασικό μέρος της ταυτότητας της περιοχής.

Το να εργάζεται κανείς στο Rocketwerkz σημαίνει απεριόριστη άδεια, ένα μερίδιο στα κέρδη της εταιρείας, ενώ ο μισθός του ίδιου του Hall είναι μόλις κατά 10% υψηλότερος από τον καλύτερα αμειβόμενο εργαζόμενο του.

Η εταιρεία προσελκύει ταλέντα από όλο τον κόσμο, και τοπική εφημερίδα αναφέρει πως λαμβάνει περίπου 300 μηνύματα της εβδομάδα από ενδιαφερόμενους. «Δίνοντας στο προσωπικό απεριόριστο χρόνο μας για να λύσει οποιαδήποτε προβλήματα με το σπίτι ή την προσωπική ζωή, σημαίνει ότι όταν έρχονται να εργαστούν το μυαλό τους είναι απαλλαγμένο από βάρη και έτσι είναι έτοιμη να επικεντρωθούν στη δουλειά» λέει ο Hall. «Και έχοντας την ελευθερία να ασχοληθούν με την ουσία της ζωής, η οποία μπορεί ειλικρινά να είναι περίπλοκη, αρχίζουν να σκέφτονται τη δουλειά ως ένα ευχάριστο μέρος, όπου δίνουν τον καλύτερο δημιουργικό εαυτό τους».

Πέρυσι, όταν η εταιρεία ήταν ακόμα στα σπάργανα, μικρά γατάκια έκαναν τακτικές εμφανίσεις στο γραφείο ως μια μορφή καταπολέμησης του άγχους, ενώ κάθε Παρασκευή απόγευμα, το πρόγραμμα είχε αθλητισμό και παιχνίδι, ώστε να κλείνει ο εργασιακός κύκλος με μια παιχνιδιάρικη νότα.

Πηγή