Αθήνα: 4η στο διαγωνισμό καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού 2017

Τέταρτη στον διαγωνισμό καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού για το 2017 αναδείχθηκε έπειτα από ψηφοφορία η Αθήνα η οποία παραμένει πρώτη στην καρδιά των πολιτών της.

Όσο για την επίσημη πρωτιά, αυτή ανήκει στο Πορτογαλικό Πόρτο, δεύτερο έρχεται το Μιλάνο και τρίτο το Γκντανσκ της Πολωνίας.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρεται για την αθηναϊκή πρωτεύουσα:

«Οι ταξιδιώτες πάντα βάζουν την Αθήνα στην κορυφή της λίστας αυτού του ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να ανακαλύψουν την Ευρώπη. Από τότε που η Αθήνα συμμετέχει στον διαγωνισμό, είναι πάντα στις πέντε πρώτες θέσεις των αγαπημένων προορισμών ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Από τη χαρακτηριστική Ακρόπολη που στέκεται πάνω από την πόλη μέχρι τις γοητευτικές μικρές γειτονιές και τους σύγχρονους χώρους τέχνης, η πόλη του Κλασικού Μαραθωνίου και των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια ιδιόμορφη πόλη παρόντος και παρελθόντος. Μία από τις πιο αρχαίες πόλεις στον κόσμο, με καταγεγραμμένη ιστορία 3.500 ετών, η ελληνική πρωτεύουσα υπόκειται συνεχώς σε αστική ανανέωση προκειμένου να συμβαδίζει με τις εξελίξεις της εποχής».

Αναλυτικά η 15άδα:

 1. Πόρτο, Πορτογαλία
 2. Μιλάνο, Ιταλία
  Μιλάνο
 3. Γκντανσκ, Πολωνία
  Γκντανσκ
 4. Αθήνα, Ελλάδα
  Αθήνα
 5. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
  Σαν Σεμπαστιάν
 6. Σωζόπολη, Βουλγαρία
  Σωζόπολη
 7. Βιέννη, Αυστρία
  Βιέννη
 8. Στάρι Γκραντ, Κροατία
  Στάρι Γκραντ
 9. Βασιλεία, Ελβετία
  Βασιλεία
 10. Μαδρίτη, Ισπανία
  Μαδρίτη
 11. Ρότερνταμ, Ολλανδία
  Ρότερνταμ
 12. Ρώμη, Ιταλία
  Ρώμη
 13. Παρίσι, Γαλλία
  Παρίσι
 14. Μπονιφάτσιο, Γαλλία
  Μπονιφάτσιο
 15. Τάιγκα, Φινλανδία
  Τάιγκα

Πηγή