Το πρώτο virtual reality μικρού μήκους που είναι υποψήφιο για Όσκαρ

Το «Pearl» είναι μία ταινία μικρού μήκους και 360 μοιρών που σε συνεπαίρνει. Μπείτε στο αυτοκίνητο και ταξιδέψτε μαζί με έναν πλανόδιο μουσικό και την κόρη του

Οι νέες τεχνολογίες έχουν εισέλθει για τα καλά στον μαγικό κόσμο της Έβδομης Τέχνης. Εκτός από τα ειδικά εφέ που βελτιώνονται όλο και περισσότερο αλλά και τα μικρά αριστουργήματα κινουμένων σχεδίων που κυκλοφορούν κατά καιρούς, υπάρχει και η εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality) η οποία έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Με αυτήν, ο θεατής αποκτά μία ξεχωριστή εμπειρία 360 μοιρών που του δίνει μία καλύτερη εικόνα – προσομοίωση του περιβάλλοντος.

Ένα πραγματικό διαμαντάκι της εικονικής πραγματικότητας είναι και τo «Pearl» που αφηγείται την ιστορία ενός μουσικού και της κόρης του στην διάρκεια πολλών ετών καθώς οι δυο τους ταξιδεύουν στην Αμερική. Η μικρού μήκους ταινία δημιουργήθηκε για την εφαρμογή Google Spotlight Stories και είναι υποψήφια για Οσκαρ στην κατηγορία των ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Σε αυτό το βιντεάκι 360 μοιρών με τα εξαιρετικά γραφικά, τα ζωντανά χρώματα και τη ρεαλιστική απεικόνιση, ο θεατής μπορεί να στρέψει το βλέμμα του οπουδήποτε θελήσει απλά χρησιμοποιώντας τα βελάκια στο πάνω αριστερά μέρος του βίντεο. Αυτό τον μεταφέρει νοερά μέσα στο αυτοκίνητο της ταινίας, μια ανάσα από τον πλανόδιο μουσικό και την κόρη του.

To φιλμ είναι σκηνοθετημένο από τον Πάτρικ Οσμπορν, έναν δημιουργό κινουμένων σχεδίων ο οποίος το 2013 είχε κερδίσει το Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους «Feast» ενώ έχει δουλέψει εκτός των άλλων σε ταινίες όπως το «Bolt» και το «Wreck it Ralph».

Πηγή