Και η Ελληνίδα φοιτήτρια Δάφνη Ματζιαράκη υποψήφια για Όσκαρ

Δείτε την ταινία «4.1Miles» που αποτελεί τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή στα φετινά Όσκαρ, στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

Δύο ελληνικές συμμετοχές στις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ κάνουν την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Από τη μία ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, που βρέθηκαν υποψήφιοι στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου για τη δουλειά τους στον «Αστακό». Η ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών του 2015, κερδίζοντας το Βραβείο της Επιτροπής, προβλήθηκε στην Αμερική μέσα στο 2016 και γι’ αυτό βρίσκεται στη λίστα για τα φετινά βραβεία.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η υποψηφιότητα της Δάφνης Ματζιαράκη στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους για το «4.1Miles». Η ταινία παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκαν στη μέση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα, έχει κεντρικό ήρωα ένα Μυτιληνιό κυβερνήτη, τον Ανθυποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμά του.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ είναι Ελληνίδα φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Μάλιστα, γι’ αυτό το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με «Όσκαρ» από την Ακαδημία συμμετέχοντας στον φοιτητικό διαγωνισμό Κινηματογράφου.

Δείτε ολόκληρο το 4.1 Miles εδώ.

Πηγή