Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας για το 2017

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου  πραγματοποιήθηκε η 1η προγραμματισμένη συνάντηση της Λέσχης για το 2017.

Το βιβλίο μας ήταν “Το χειρόγραφο της Πράγας”,  του Μεγανησιώτη  συγγραφέα Παναγιώτη Κονιδάρη, εκδόσεις «Α. Α. Λιβάνη». Καλεσμένος ήταν και ο ίδιος ο συγγραφέας, που μας τίμησε με την παρουσία του και  όλοι χαρήκαμε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Εκτός απ’ τα μέλη της Λέσχης μας, παρευρέθηκε και αρκετός κόσμος.
Πρώτα μιλήσαμε για το βιβλίο, όσοι το είχαμε διαβάσει.

Όλων οι απόψεις συνέπεσαν πως πρόκειται για ένα βιβλίο που μας γοήτευσε. Ένα βιβλίο αποκάλυψη: η γλώσσα, η πλοκή, το θέμα, ή τα θέματα που πραγματεύεται, οι ιδέες, οι ανατροπές, οι ιστορικές του αναφορές, οι περιγραφές
και η, με κάθε κόστος, αναζήτηση της αλήθειας..Ένα βιβλίο με πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Ένα βιβλίο που περιέχει μέσα του περισσότερα από ένα βιβλία.

Στη συνέχεια μίλησε ο συγγραφέας. Απάντησε σε δικές μας ερωτήσεις και μας αποκάλυψε στιγμιότυπα και λεπτομέρειες. Πόσο καιρό το «είχε» στο μυαλό του και πόσο του πήρε για να το γράψει με το χέρι. Μας μίλησε για υπαρκτά πρόσωπα του βιβλίου, για ανέκδοτα συμβάντα και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Ο Παν. Κονιδάρης έχει γράψει άλλα δύο και τώρα ετοιμάζει  το νέο του βιβλίο, που θα αναφέρεται, όπως μας αποκάλυψε, στη σημερινή εποχή.

Για τα ωραία χειροποίητα κεράσματα ευχαριστούμε τη φίλη Μαρία Τασοπούλου.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης μας είναι στις 21 Φλεβάρη, ημέρα Τρίτη και ώρα 6 το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη.
Θα μιλήσουμε για το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού “Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο”.

Η Λέσχη ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όσους αγαπούν το βιβλίο!