Εγκατάσταση από κολώνες αντανάκλασης σε παραλία της Καλιφόρνια

Ο Phillip K. Smith είναι ένας Αμερικανός καλλιτέχνης που διερευνά τις αντιλήψεις του φωτός, του χρώματος και του χώρου και έχει βρει το καλύτερο μέρος για να το κάνει αυτό. Έχοντας εγκαταστήσει σχεδόν 250 θέσεις αντανάκλασης σε μια ακτή στη Laguna Beach, στην Καλιφόρνια, διασφαλίζει ότι τα κύματα αντικατοπτρίζονται αντί να «εξαφανίζονται» με τη δύναμή τους.

Η εξωτερική εργασία είναι ένα τέταρτο μίλια μακριά και έχει ανατεθεί στο Μουσείο Τέχνης της Laguna. «Απλωμένο σε ένα μεγάλο μέρος της Main Beach, το τόξο αποτελεί έναν ορατό δείκτη μεταξύ των τεχνητών και φυσικών κόσμων», είπε ο Smith. «Αντανακλά τα μεταβαλλόμενα χρώματα του ωκεανού, τον ουρανό και τις ακτογραμμές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας».

Οι κολώνες αντανάκλασης δημιουργήθηκαν από ανοξείδωτο χάλυβα και φτάνουν περίπου τα 10 πόδια (3 μέτρα), ενώ είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες κατά μήκος της ακτής. «Οι θεατές μπορούν να δουν το 1/4 του τόξου τόσο από απόσταση, με πλεονεκτικά σημεία σε όλο το μήκος του γκρεμού και του δρόμου και από κοντά στην παραλία». Υπήρξαν ανησυχίες ότι οι κολώνες αυτές αυτοί μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα πουλιά, αλλά εμφανίστηκαν μόνο μια-δυο μέρες, ενώ δεν προκλήθηκε καμία βλάβη. Τέλος, το ηλιοβασίλεμα φάνταζε εξαιρετικά όμορφο με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή