Ποιό είναι το νόημα των ταξιδιών;

Το εξωτερικό ταξίδι βοηθάει στο εσωτερικό.

Τι έλεγε ο τάδε φιλόσοφος; Τι πρεσβεύει ο μαρξισμός; Πώς θα πάει καλά μια σχέση; Τι είναι ουσιώδης εργασία; Πώς θα ξεπεράσουμε έναν έρωτα; Πώς μπορείς να βρεις την ηρεμία; Τι πραγματικά θέλουν η κυνικοί άνθρωποι; Πώς να αντιμετωπίσεις τον σνομπισμό; Τι έχει πάει στραβά με τον καπιταλισμό;

Το School of Life είναι ένα κανάλι στο YouTube αλλά και ένα πραγματικό «Σχολείο της Ζωής» αφιερωμένο στην συναισθηματική εκπαίδευση. Οι ιδρυτές του συναρπάζονται με ερωτήσεις για τις οποίες ποτέ δεν μαθαίνουμε αρκετά στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο. Ανεβάζει επιμορφωτικά videos, με κινούμενα σχέδια.

Αφιερώνοντας όχι περισσότερα από 5′ λεπτά συνήθως (10′ στην χειρότερη), μπορείς να αποκτήσεις μία -νέα- οπτική πάνω σε ένα ζήτημα, να καταλάβεις κάτι που πάντα σου σκάλιζε το μυαλό αλλά ποτέ δεν έμπαινες στην διαδικασία να ψάξεις μόνος σου. Ή μια θεωρία που για χρόνια προσπαθούσες να καταλάβεις και σου φαινόταν ακαταλαβίστικη.

Απλά, κατανοητά και διασκεδαστικά. Το βίντεο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον σήμερα είναι αφιερωμένο στο ταξίδι. Στο νόημα του ταξιδεύειν.

Τα ταξίδια μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Είναι ένα είδος θεραπείας. Όλοι μας κάπου προσπαθούμε να «πάμε», να εξελιχθούμε προς μία κατεύθυνση και το εξωτερικό ταξίδι μπορεί να μας βοηθήσει στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με το School of Life, όλα τα μέρη στον κόσμο περιέχουν κάποιες ποιότητες που μπορούν να υποστηρίξουν μια ωφέλιμη αλλαγή στους εαυτούς μας.

AdTech Ad