Ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Αθανασίου στην Πρέβεζα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας φιλοξενεί το Ωδείο Πολυρυθμία με ρεσιτάλ κιθάρας
του τελειόφοιτου σπουδαστή του ωδείου Αθανασίου Γεώργιου.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στο Κάστρο Αγίου Ανδρέα
(Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας) ώρα 8.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Θα ερμηνευθούν έργα των: D. Scarlatti, D. Aguado, J. S. Bach, W. Walton, M. M. Ponse, Κ. Γρηγορέα

Αθανασίου Γιώργος: Γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας το 1990. Έχει αποκτήσει  Πτυχίο Αρμονίας στο Ωδείο Πολυρυθμία της Πρέβεζας με καθηγητή τον Νίκο Ρώσσο, όπως επίσης και  Πτυχίο Κλασικής Κιθάρας με Άριστα Παμψηφεί. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με δεξιότητα στο ούτι και τελειόφοιτος σπουδαστής της τάξης Διπλώματος Κλασικής Κιθάρας, με καθηγητή τον σολίστ και συνθέτη Κώστα Γρηγορέα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους, Roland Dyens, John Mills,  Κώστα Γρηγορέα, Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Λαϊκής και ρεμπέτικης κιθάρας με τον Δημήτρη Μυστακίδη όπως επίσης και σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Διονύση Κανάκη. Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες με θέματα όπως: «Η διεύρυνση της μουσικότητας» με τον Αντώνη Απέργη, «Ο αυτοσχεδιασμός στην τζαζ», με τον Δήμο Δημητριάδη, «Μουσική έκφραση και δημιουργία», και έχει συμμετάσχει σε μουσικά εργαστήρια του Φώτη Σιώτα με επίκεντρο την χρήση της ‘λούπας’ και των ηλεκτρονικών εφέ σε ακουστικά όργανα.

Έχει βραβευτεί σε πανελλαδικούς μαθητικούς διαγωνισμούς. Ακόμα, έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς με έμφαση στην ερμηνεία Ελλήνων συνθετών (Ημέρες Κιθάρας 2012, Ημέρες Μουσικής 2013).

Σαν καθηγητής έχει διδάξει στο Ωδείο Πολυρυθμία της Πρέβεζας , στα εκπαιδευτήρια  Νέα Παιδεία και στο Δελφικό Ωδείο Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και τηλεοπτικές εκπομπές με το παραδοσιακό σύνολο που έχει δημιουργηθεί στο τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής, το οποίο αποτελείται από διακριθέντες φοιτητές και καθηγητές του τμήματος.

Σαν κιθαριστής έχει σταθερή συνεργασία με την ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη με πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως επίσης έχει συνεργαστεί με την soprano Άννα Αλεξοπούλου παρουσιάζοντας ισπανόφωνες μουσικές. Ακόμα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα παραστάσεων, στο Μέγαρο Μουσικής υπό την αιγίδα των Αρσακείων Σχολείων, όπως επίσης και σε άλλες σημαντικές Μουσικές Σκηνές των Αθηνών.

Ο Υπεύθυνος Εκδηλώσεων ωδείου

Νίκος Ρώσσος