Δέκα φορές που οι άνθρωποι απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα στον κόσμο το 2016

Για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, το 2016 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος που τελικά έχασαν την πίστη τους στην ανθρωπότητα. Όμως υπάρχει και η άλλη όψη.

Για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, το 2016 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος που τελικά έχασαν την πίστη τους στην ανθρωπότητα. Και λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

Κι όμως, ακόμα κι αν τα μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα από αρνητικά νέα, ένα σωρό καλές πράξεις έγιναν στον κόσμο τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Δείτε τη λίστα που ετοίμασε το Bored Panda, προκειμένου να μας κάνει να κρατήσουμε ψηλά την πίστη μας για την ανθρωπότητα και να αποκαταστήσουμε την ελπίδα μας για αυτόν τον κόσμο.

1. Την ώρα που όλοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι, ένας άνδρας μένει εκεί και φροντίζει τις αδέσποτες γάτες.

Il gattaro D'aleppo
Il gattaro D’aleppo

2. Η Δανέζα που ανέστησε κυριολεκτικά ένα 2χρονο αγόρι από τη Νιγηρία, το οποίο εγκαταλείφθηκε και αφέθηκε να πεθάνει επειδή οι γονείς του πίστευαν ότι ήταν μάγος.

3. Αυτός ο άνθρωπος έσωσε 1.000 σκύλους από το Φεστιβάλ Κρέατος Yulin από ξυλοδαρμό και βίαιο θάνατο.

4. Ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα παλιό φορτηγό σε κινητό ντους για αστεγους, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να πλυθούν και να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπειά τους.

5. Το άρρωστο τιγράκι το οποίο ζύγιζε μόλις το 1/4 του κανονικού του βάρους, σώθηκε από τις άθλιες συνθήκες όπου ζούσε σε τσίρκο και σήμερα είναι απόλυτα υγιές.

6. Μπαμπάς και γιος έσωσαν 30 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν κατά τη διάρκεια πλημμύρας στην Κομητεία Μπραζόρια στο Τέξας.

7. 12χρονο αγόρι έμαθε να ράβει και έχει δημιουργήσει πάνω από 800 λούτρινα ζωάκια, για να δώσει χαρά στα άρρωστα παιδιά.

8. Αεροσυνοδός υιοθέτησε αδέσποτο σκυλί που δεν σταματούσε να την περιμένει έξω από το ξενοδοχείο της.

9. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο έχτισε 1.000 σπίτια για να στεγάσει φτωχούς Φιλιππινέζους συμπατριώτες του.

10. Αυτός ο άνδρας έχει όραση μόνο από το ένα μάτι, έτσι αγόρασε ένα μονόφθαλμο σκυλάκι που κανείς άλλος δεν ήθελε.

 

Γράφει η Ελίνα Μαμμή, Πηγή