Οι ταινίες της εβδομάδας

Δείτε εδώ όλες τις ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στη Λευκάδα και την Πρέβεζα

Κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016
ώρα 20:45

Μάκβεθ
Ο Μάκβεθ, δούκας της Σκωτίας, λαμβάνει μια προφητεία από τρεις μάγισσες, ότι μια μέρα θα γίνει ο Βασιλιάς της Σκωτίας. Τυφλωμένος από τη φιλοδοξία και με την παρότρυνση της συζύγου του, δολοφονεί το βασιλιά του και παίρνει το θρόνο. Κινηματογραφική μεταφορά του «Μάκβεθ» από τον ταλαντούχο Τζάστιν Κερσέλ, με πρωταγωνιστές δύο ηθοποιούς μεγατόνων, τον Μάικλ Φασμπέντερ και την Μαριόν Κοτιγιάρ.


Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κερζέλ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ντέιβιντ Θιούλις, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Τζακ Ρέινορ, Σον Χάρις, Πάντι Κονσιντάιν

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 21:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας

Ο ηλίθιος
Eνας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Eνα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.


Σκηνοθεσία: Γιούρι Μπίκοφ
Πρωταγωνιστούν: Αρτέμ Μπιστρόφ, Νίνα Αντιούχοβα, Σεργκέι Αρτσιμπάσεβ, Πιοτρ Μπαραντσέεφ, Νικολάι Μπεντέρα

Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου

Ο Πιτ & ο Δράκος του
Ώρα προβολής 12:00

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος και πλέον η σύγκρουσή του με τον «πολιτισμένο» κόσμο μοιάζει αναπόφευκτη.


Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι
Πρωταγωνιστούν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Όουκς Φέγκλεϊ

The man who knew Infinity/Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο
Ώρα προβολής 20:00

Η ιστορία του Ινδού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν που κατάφερε μέσα στα λίγα χρόνια ζωής του (πέθανε στα 32 του) να αφήσει ένα σπουδαίο έργο το οποίο ακόμη απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Το αφηγηματικό βάρος πέφτει κυρίως στη σχέση της απρόβλεπτης μαθηματικής ιδιοφυΐας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Τζ.Χ. Χάρντι, ο οποίος τον έφερε στην Αγγλία, δίνοντάς του την ευκαιρία να αναγνωριστεί παγκοσμίως το έργο του.


Σκηνοθεσία: Ματ Μπράουν
Πρωταγωνιστούν: Ντεβ Πατέλ, Τζέρεμι Άιρονς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι