«Έρωτας Από Μακριά» από τη Metropolitan Opera στην Πρέβεζα

Με την όπερα της σύγχρονης Φιλανδής μουσικού Κάια Σάαριαχο «Έρωτας από Μακριά» θα συνεχιστούν οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Η όπερα έκανε πρεμιέρα το 2000 στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και αμέσως έγινε μια από τις πιο πετυχημένες όπερες του 21ου αιώνα. Είναι η πρώτη όπερα γραμμένη από γυναίκα που παρουσιάζεται στη Μετροπόλιταν όπερα από το 1903. Η δημιουργός της, Κάια Σααριάχο, γεννήθηκε στο Ελσίνκι το 1952 και πειραματίστηκε εκτενώς με την ηλεκτρονική μουσική, χωρίς να εγκαταλείψει την κλασική της μουσική παιδεία.

Η ιστορία της όπερας εμπνέεται από τον τροβαδούρο και πλούσιο πρίγκιπα του 12ου αιώνα Ζοφρέ Ριντέλ, ο οποίος, παρακινούμενος από διηγήσεις περιηγητών για την όμορφη πριγκίπισσα της Αραβίας Κλέμενς, την ερωτεύεται χωρίς να την έχει δει ποτέ. Στην ύπαρξή της βλέπει τον ιδανικό έρωτα.

Η φημισμένη σοπράνο Σουζάνα Φίλιπς, ερμηνεύει τη Κλέμενς. Ο Μπάσος-Βαρύτονος Έρικ Όουενς, είναι ο Ζοφρέ σε μια όπερα που έχει μόνο τρεις ερμηνευτές. Στο ρόλο του περιηγητή, η Ταμάρα Μάμφορντ.

Διευθύνει για πρώτη φορά την ορχήστρα της Μετροπόλιταν η Σουζάνα Μάλκι, της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Ελσίνκι. Ο ταλαντούχος Ρόμπερτ Λεπάζ, επιστρέφει στη σκηνοθεσία μετά το 2013 και το «Δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν » του Βάγκνερ.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 2 ώρες και 33 λεπτά με ένα διάλειμμα των 30 λεπτών.

Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για όγδοη συνεχή χρονιά και πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ (και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )