Αυτό είναι το τρικ για να διαβάζετε περισσότερα βιβλία

Από την Κατερίνα Νανοπούλου

Σύμφωνα με τον Charles Duhigg, συγγραφέα του βιβλίου «The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business», όλες οι συνήθειες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, είτε είναι καλές, είτε είναι κακές. Πάντα υπάρχει κάτι που πυροδοτεί την συνήθεια, την οποία κάνετε και ανταμείβετε τον εαυτό σας με κάποιον τρόπο. Αυτός ο φαύλος κύκλος λειτουργεί για όλες τις συνήθειες που έχουμε.

Τι σχέση έχει τώρα αυτό με το διάβασμα;

Ο συγγραφέας David Kadavy του βιβλίου «Design for Hackers», ανέφερε ότι πολλές φορές όταν νιώθουμε άγχος έχουμε την τάση να ανοίγουμε το Facebook, αλλά υπάρχει τρόπος αντ’ αυτού να ανοίγουμε ένα βιβλίο.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε.

Μειώστε την τριβή
Κάτι σας εμποδίζει από το να αρχίσετε να απολαμβάνετε αυτή την συγκεκριμένη συνήθεια και σας οδηγεί στο Facebook. Για κάποιους η ανάγνωση ενός βιβλίου μοιάζει με μεγάλη δέσμευση, οπότε είναι σημαντικό να «πείσετε» τον εαυτό σας ότι δεν είναι κακό να διαβάζετε μικρά κομμάτια από βιβλία.

Βρείτε τι πυροδοτεί την ανάγκη σας για το Facebook
Κάθε φορά που νιώθετε ότι κάτι θα σας οδηγήσει να ανοίξετε το Facebook, απομακρύνετε το κινητό σας τηλέφωνο και πιάστε ένα βιβλίο.

Ανοίξτε το βιβλίο
Τώρα διαβάστε ένα βιβλίο. Για να αρχίσετε, απλά σηκώστε ένα βιβλίο, διαλέξτε μία σελίδα και ξεκινήστε το διάβασμα, χωρίς να πιέζεστε ή να σκέφτεστε ότι πρέπει να αφιερώσετε πολύ ώρα ή να επενδύσετε τον χρόνο σας.

Όπως, υπόσχεται ο Kadavy, μέσα μερικές εβδομάδες θα αρχίσετε να νιώθετε ότι έχετε επενδύσει περισσότερο στο διάβασμα.

via