Ο Δήμος Πρέβεζας και το Φιλοσοφικό Καφενείο τιμούν το Λέανδρο Σπαρτιώτη

Ο Δήμος Πρέβεζας και το Φιλοσοφικό Καφενείο τιμούν το Λέανδρο Σπαρτιώτη, έναν ξεχωριστό αυτοδίδακτο δημιουργό.

Στην 5η Συνάντηση κατά σειρά για το 2016 καλεσμένος του Φιλοσοφικού Καφενείου του Δήμου είναι ο Λέανδρος Σπαρτιώτης που ως αρχιτέκτονας-διακοσμητής χώρων έκανε την αγαπημένη του γενέτειρα, την πόλη της Πρέβεζας, σημείο αναφοράς.

«Λαθρεπιβάτης» της Τέχνης, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του πρόσφερε πολλά έργα και εξακολουθεί στα 86 χρόνια να δημιουργεί έργα που κοσμούν την Πρέβεζα και προσελκύουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.

Η «Όπερα του Ονείρου», το τελευταίο του δημιούργημα από ανακυκλώσιμα υλικά, έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

Η Πινακοθήκη που φιλοξενεί πλήθος σημαντικών έργων, το «Νικόπολις» εξαίρετος χώρος, πόλος έλξης για τους επισκέπτες του καλοκαιριού, ο «Φάρος» στην παραλία, το «Περίπτερο» στην πλατεία Ανδρούτσου, κ.α., είναι δείγματα της τέχνης του αυτοδίδακτου Λέανδρου Σπαρτιώτη.

Ο ίδιος είναι παράδειγμα εσωτερικής δύναμης και ακαταπόνητης δημιουργικότητας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην αίθουσα Αθανασιάδη.

Θα μιλήσουν για τον καλεσμένο οι: Ιωάννης Ρέντζος, δρ.Γεωγραφίας Πανεπ.Παρισίων, Νικ.Καράμπελας, πρόεδρος του Ακτία Νικόπολις, Αγγέλη Ελευθερία, εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Πρόνοιας, Κοσμάς Κορωναίος, εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού και ο Κων\ος Ακρίβος, δρ.Φιλοσοφίας του Καποδιστριακού Πανεπ.Αθηνών.

Συντονίζουν ο Κων\νος Ακρίβος, η Ελευθερία Αγγέλη και ο Κοσμάς Κορωναίος.

Σχετικά με το Φιλοσοφικό Καφενείο: Η ιδιαιτερότητα του Φιλοσοφικού Καφενείου έγκειται στο ότι εγκαθιδρύει μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες και ομιλητές, σπάζοντας το πρωτόκολλο της ex cathedra διάλεξης, που περιορίζει τους συμμετέχοντες στη θέση του κοινού. Σ’αυτό το Φιλοσοφικό Καφενείο ο καθένας συμμετέχει και ανταλλάσσει απόψεις μέσα στη θέρμη και την εμπιστοσύνη μιας διευρυμένης συντροφιάς αλλά ταυτόχρονα και μιας οργανωμένης συζήτησης. Η συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών δίνει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, σε μια συνθήκη εγγύτητας, να τους γνωρίσει και να συζητήσει.

via