ΑΠΘ: Στις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου

Από την Μίνα Καλογερά

Η δράση ΤhessWiki, με την οποία συμμετείχε η βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον 13ο διεθνή διαγωνισμό IFLA BibLibre International Library marketing award 2016, της έδωσε μια θέση ανάμεσα στις δέκα καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 26 χώρες με 71 προτάσεις.

Οι χώρες που διακρίθηκαν με αλφαβητική σειρά:
1. Αίγυπτος: Egyptian Crafts Festival (2nd edition)
2. Αυστραλία: Sunshine Coast Libraries Pop Ups!
3. Αυστραλία: Free-Range Resources Project
4. Ελλάδα: Thesswiki@
5. Καναδάς: Vancouver Public Library Inspiration Lab Launch Campaign
6. Κίνα: Tuan Time
7. Κίνα: Metro-library
8. Κολομβία: Capture project and loyalty users of public libraries through mobile technology in Medellin and its metropolitan
9. Πολωνία: Happening “Read and Run”
10. Ρωσία: Library prodlёnka

To Thesswiki project πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης και έχει ως στόχο την ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω της Wikipedia. «Είναι μία δράση διασύνδεσης του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου και έχει προεκτάσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης και ιστορίας».

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων, η οποία κάθε χρόνο βραβεύει τις δέκα καλύτερες δράσεις που προωθούν τις βιβλιοθήκες και το έργο τους.

via