«Φανταστικοί Κόσμοι» μια μοναδική έκθεση διαισθητικής τέχνης

Εικόνες πτηνών των οποίων οι ουρές γίνονται δέντρα, μαγικές πόρτες τοποθετημένες σε
πολυδιάστατα τοπία, αφαιρετικά σχέδια και σπειρώματα που περιγράφουν την πτώση της γαίας, ένα αινιγματικό πρόσωπο που σε κοιτάζει αφ’ υψηλού προκαλώντας σε να ανταποδώσεις το βλέμμα. Πρόκεται για την Διασθητική Τέχνη της Λούσυ Τζόρνταν της οποίας η ατομική έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 8.00 μμ. Η έκθεση πραγματοποιείται στη Αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος στην πόλη της Λευκάδας και θα διαρκέσει έως τις 26 Νοεμβρίου.

Η Λούσυ Τζόρνταν ξεκίνησε την καριέρα της ως καλλιτέχνις βιτρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ πλέον ζει και ζωγραφίζει τα έργα της στην Λευκάδα. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη. Είναι “διαισθητική ζωγράφος” ή “ζωγράφος εις το γίγνεσθαι” που σημαίνει ότι αφήνει το ίδιο το ζωγραφικό πίνακα να την οδηγήσει στην δημιουργία του, “ Ποτέ δεν γνωρίζω τι θα συμβεί μέχρι να φτάσω στις τελευταίες στρώσεις του έργου, αποτελεί πάντα έκπληξη τι θα εμφανιστεί στο τέλος. Είναι σαν να ανοίγεις ένα δώρο τυλιγμένο με πολλά φύλλα από όμορφο χαρτί περιτυλίγματος”.

Η Λόυσυ εργάζεται κυρίως με ακρυλικά χρώματα διότι στεγνώνουν γρήγορα και τις επιτρέπουν να εργάζεται σε αρκετά έργα παράλληλα εφαρμόζοντας πολλαπλές στρώσεις στο καθένα, σε μία ημέρα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγει την υπερβολική συγκέντρωση σε έναν πίνακα και επιτρέπει στη διαίσθηση να καθοδηγεί το χέρι της.

“Η Μητέρα φύση είναι η πιστή μου μούσα. Καθημερινά αισθάνομαι δέος μπροστά από τα σχήματα και τα χρώματά της και η Λευκάδα αποτελεί ένα ένδοξο κόσμημα στο στέμμα της. Από τα αστραφτερά τυρκουάζ νερά της έως τα ασημόχροα φύλλα των ελαιόδεντρων και τα αφαιρετικά και ποικίλα σχήματα διαφόρων σποριόφυτων που συναντώνται στη πυκνή βλάστηση. Συχνά περνώ ώρες απλά παρατηρώντας τα άνθη ή τα τοπία . Επικοινωνώ μαζί τους καταγράφοντας αυτές τις άηχες συνομιλίες που συνήθως επανεμφανίζονται σε έναν πίνακα σαν ένα οπτικό και ενεργό μήνυμα αγάπης της Γαίας προς τον θεατή”.

Η θέα των έργων της μας μεταφέρει σε έναν κόσμο ομορφιάς και ιερότητας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς? Ελάτε, περάστε λίγο χρόνο μέσα σε αόρατους κόσμους που γίνονται ορατοί.

Ωράριο έκθεσης 10 πμ-2 μμ και 6.30μμ-8.30 μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εγκαίνια , Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 8μμ.
Εκθεσιακός Χώρος Αιθουσα Θεόδωρος Στάμος, Λευκάδα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την καλλιτέχνιδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
lucyjordan99@hotmail.com
Ιστότοπος www.lucyjordanart.com