Το πρώτο Street Art μουσείο στη Γαλλία ανοίγει τις πόρτες του

H ακαδημία υπολογιστών Ecole 42 στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα δημιουργίας της τάραξε τις παραδοσιακές νόρμες. Με ιδρυτή της τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τεχνολογίας Xavier Niel, κατάφερε από την αρχή της να δίνει τη δυνατότητα σε νέους να σπουδάζουν χωρίς δίδακτρα. Η ίδια ακαδημία μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε κάτι εξίσου ενδιαφέρον, αφού δύο φορές την εβδομάδα, πρόκειται να μετατρέπεται σε μουσείο, αφιερωμένο στην street art της Γαλλίας με την ονομασία Art 42.

Συλλέγοντας υλικό από την τέχνη του δρόμου και όντας διαχειριστής στο ICART school of art, o Nicolas Laugero-Lasserre προσφέρθηκε να δωρίσει τη συλλογή του, ώστε να εκτεθεί σε όλους τους ορόφους της Ecole 42. Η συλλογή διαθέτει 150 έργα από καλλιτέχνες όπως οι Banksy, Shephard Fairey και JR.

Με στόχο την προώθηση της τέχνης του δρόμου, ο Laugero-Lasserre επιθυμούσε η συλλογή του να είναι προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό δωρεάν. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξε δημοκρατικό περιβάλλον του Ecole 42. Οι φοιτητές της ακαδημίας προσφέρθηκαν να ξεναγούν τους επισκέπτες στο μουσείο, το οποίο είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε Τρίτη και Σάββατο.

via