«Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της Ένωσης» ζωντανά από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας

Ενημερώνουμε τους ακροατές της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λευκάδας ότι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στα πλαίσια των παραγωγών λόγου και τέχνης, ο Ρ/Σ Καρυάς θα μεταδώσει ζωντανά από την «Στοά του Βιβλίου» στην Αθήνα την παρουσίαση της ηλεκτρονικής– ψηφιακής Ιονίου Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Ε., τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και έχει θέμα «Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της Ένωσης».

Ομιλητές θα είναι ο Αντώνης Π. Αργυρός, αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ναπολέων Μαραβέγιας αναπληρωτής Πρύτανης καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελία επιλεγμένων λογοτεχνικών και ποιητικών αποσπασμάτων της Επτανησιακής πολιτισμικής κληρονομιάς σε ερμηνεία και επιλογή κειμένων Μαρίας Θωμοπούλου και Αλέξανδρou Ζαχαρέα ενώ θα κλείσει με το θεατρικό αναλόγιο «Ιδού ο άνθρωπος» με τους Γιώργο Βλάχο, Πέτρο Γάλλια, Κατερίνα Γεωργάκη, Χριστίνα Κουλουμπή.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας.

Περισσότερα εδώ

Από το Δήμο Λευκάδας