Το πιο σουρεαλιστικό βιβλίο μαγειρικής μόλις επανεκδόθηκε

Το πιο σουρεαλιστικό βιβλίο μαγειρικής ανήκει στο μεγάλο ζωγράφο Νταλί. Και μετά από 40 χρόνια λήθης, ένας εκδοτικός οίκος μόλις προχώρησε στην επανέκδοσή του.

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τον Σαλβαντόρ Νταλί συνήθως σκεφτόμαστε ρολόγια που λιώνουν και άλλα σουρεαλιστικές ζωγραφικές επινοήσεις. Ο γνωστός ζωγράφος όμως ήταν και μεγάλος λάτρης της μαγειρικής. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, είχε εκδώσει και το δικό του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Les Diners de Gala».

Το βιβίο εκτυπώθηκε μονάχα μία φορά το 19783, σε περίπου 400 αντίτυπα. Και από τότε έπεσε στη λήθη. Χάρις στον εκδοτικό οίκο Taschen, μετά από 40 χρόνια, οι αναγνώστες μιας άλλης γενιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την περίεργη και παράταιρη γοητεία ενός διαφορετικού βιβλίου μαγειρικής.

Το βιβλίο, που περιλαμβάνει 136 εικονογραφημένες συνταγές από τα θρυλικά δείπνα που διοργάνωνε ο Νταλί μαζί με τη γυναίκα του στο σπίτι του, επανεκδίδεται αυτές τις ημέρες και μας χαρίζει μία ακόμη μοναδική εμπειρία από τα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Δείτε ορισμένες από τις συνταγές και τις φωτογραφίες του βιβλίου:

via