Μια 14χρονη από τα Γιαννιτσά στέλνει παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης

Η Ευγενία Δεμιρτζόγλου, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου στα Γιαννιτσά, τα κατάφερε περίφημα. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace και έτσι η δημιουργία της θα στείλει το μήνυμα της ειρήνης παγκοσμίως

Μία 14χρονη μαθήτρια από τα Γιαννιτσά, η Ευγενία Δεμιρτζόγλου, φαίνεται πως κατόρθωσε να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης σε μια ζωγραφιά.

Το σχέδιό της θα γίνει κάρτα και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, αφού εξασφάλισε την πρωτιά στον διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace. Ο οργανισμός αυτός έχει στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας, ενάντια στις προκαταλήψεις που δημιουργεί το φύλο, η θρησκεία ή η σεξουαλική ταυότητα.

Μέσω της ιστοσελίδας του, λοιπόν, παρακινεί όσους το επιθυμούν να σχεδιάσουν μια κάρτα, να αναρτήσουν το σχέδιό τους και στη συνέχεια, όσες από τις ζωγραφιές βραβευτούν, τυπώνονται και διανέμονται ως καρτ-ποστάλ.

Η Ευγενία, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, τα κατάφερε περίφημα. Κέρδισε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 12-16 ετών, και έτσι η κάρτα της θα στείλει το μήνυμα της ειρήνης παγκοσμίως. «Εξοχο σχέδιο και προσοχή στη λεπτομέρεια», ήταν το επαινετικό σχόλιο από την πλευρά του Οργανισμού.

«Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ήθελα πολύ να συμμετάσχω» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια, που, όπως είπε, εμπνεύστηκε το θέμα της κάρτας της από την προσφυγική κρίση.

«Ηθελα να εκφράσω το γεγονός ότι είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να ζήσουμε με ειρήνη», εξήγησε η μαθήτρια, η οποία εμπλούτισε το σχέδιό της με τους στίχους από το τραγούδι Imagine του Τζον Λένον: «imagine all the people living life in peace».

via