Πώς θα ακούσετε μουσική από το YouTube στο iOS ενώ κάνετε κάτι άλλο παράλληλα;

Όλοι οι κάτοχοι iΣυσκευών έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα: την αναπαραγωγή ενός μουσικού κομματιού από το YouTube ενώ παράλληλα εκείνοι χρησιμοποιούν κάποιο άλλο app στη συσκευή τους! Αν και τα iPhone, iPad & Σία δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με το “multitasking” (ήτοι την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο χωρίς κάποια που δεν χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή να «κλείνει»), κάπου στην αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube το χάνουν.

Αν δοκιμάσετε να παίξετε ένα βίντεο μέσω του επίσημου app του YouTube, θα δείτε πως μόλις βγείτε στο κεντρικό μενού της συσκευής σας ή απλά μεταπηδήσετε σε άλλη εφαρμογή, η αναπαραγωγή σταματά και ακόμα κι αν πατήσετε το “play” από το μενού που αναδύεται από το κάτω μέρος της οθόνης, δεν γίνεται κάτι. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είστε ποτέ σε θέση να ακούτε το αγαπημένο σας κομμάτι από το YouTube ενώ παράλληλα π.χ. γράφετε ένα email, χαζεύετε στο Facebook ή «τσεκάρετε» στο Swarm; Όχι!

Λύση υπάρχει και μάλιστα είναι ιδιαίτερα απλή, απ’ αυτές που λένε «δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο»! Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν: μπείτε στο YouTube από τον Safari και βρείτε το βίντεο που θέλετε. Ξεκινήστε την αναπαραγωγή του και βγείτε από το app. Η μουσική θα σταματήσει αλλά εσείς θα τη συνεχίσετε, από το μενού που εμφανίζεται σύροντας το δάχτυλό σας (κάνοντας “swipe” δηλαδή) από κάτω προς τα επάνω στην οθόνη της συσκευής σας. Η εντολή που σε Chrome και YouTube app δεν έκανε κάτι, ε, στον Safari λειτουργεί κανονικότατα!

Προσοχή: για να δουλέψει το «τρικ» θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε τον Safari. Είδατε που είναι και σε κάτι χρήσιμος ο καψερός;

via