Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση Tour Natur

Η ΠΙΝ απούσα από την έκθεση

Περισσότεροι από ένας στους δύο Γερμανούς δηλώνουν ότι ασχολούνται με την πεζοπορία (35 έως 40 εκατ. άτομα), ενώ περίπου ένας στους δέκα Γερμανούς δηλώνει ότι ασχολείται συστηματικά με αυτήν (10-15%).

Στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι διαδρομές που καλύπτουν οι πεζοπόροι είναι διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας τους, στο πλαίσιο μιας ημερήσιας εκδρομής.
Ωστόσο, περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που ασχολούνται με την πεζοπορία δηλώνουν ότι πραγματοποιούν και διακοπές σχετιζόμενες με την πεζοπορία (Wanderurlaub). Αυτά προκύπτουν από στοιχεία ερευνών αγοράς, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση περιπατητικού τουρισμού Tour Natur, που πραγματοποιήθηκε 2-4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ντύσσελντορφ.

Σε αυτή τη διοργάνωση, όπως αναφέρει έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, η χώρα μας είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή (24 εκθέτες) μετά τη Γερμανία (154 εκθέτες), ενώ την τρίτη θέση είχε η Αυστρία με 17 εκθέτες.

Η ελληνική συμμετοχή, όπως αναφέρεται, ήταν για ακόμα μία φορά δυναμική και κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι σε ότι αφορά στο πλήθος των εκθετών (2016:24, 2015:26).

H παρουσίαση των εκθετών εστιάστηκε στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας.

Η Ρόδος, η Κάλυμνος και η Αστυπάλαια από τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης η ‘Ανδρος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Σίφνος και η Αμοργός από τις Κυκλάδες, συμμετείχαν μέσω της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε διακριτό χώρο με δικά τους stands. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας είχαν δικό τους χώρο, ενώ εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο κάλυπτε και η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο, η περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε το Μονοπάτι Μαίναλου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας πεζοπορικές διαδρομές στον Όλυμπο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα μονοπάτια της Σίφνου.

Η επόμενη Tour Natur θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Σεπτεμβρίου 2017.

via