Ξεχνάτε; Πείτε το στο Wonder!

Από τον Πέτρο Κηπουρόπουλο

Οι άνθρωποι ξεχνάμε. Όχι, δεν το πάμε στο βαθυστόχαστο φιλοσοφικό: στον νου μας έχουμε τα απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα. Το PIN της πιστωτικής μας, το ραντεβού για να περάσει το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ, τη μέρα που θα συναντηθούμε με τα παιδιά το απόγευμα ή τον κωδικό μας στο ντουλάπι του γυμναστηρίου. Και επειδή για να τα θυμηθούμε απαιτείται είτε χρόνος και φαιά ουσία, είτε… ραβασάκια κάθε μορφής, ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε την τεχνολογία και σε αυτό το θέμα.

Να σας συστήσουμε το Wonder λοιπόν, ένα bot που δημιούργησαν ο φοιτητής του Παν/μίου της Αριζόνα, Τζόρνταν Σίνγκερ και ο απόφοιτος Σιβκάνθ Μπεγκαβαθί. Τι κάνει; Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή των μηνυμάτων, «ακούει» όσα του λέτε και σας τα θυμίζει ξανά εφ’ όσον το ρωτήσετε! Οι δημιουργοί του μάλιστα φρόντισαν να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα κι αν ο χρήστης ρωτήσει για κάτι που έχει αποθηκεύσει στη μνήμη του το Wonder χρησιμοποιώντας διαφορετικές λέξεις απ’ ό,τι όταν του το είπε. Ισχυρίζονται δε πως καθ’ ότι έχουν βασιστεί στο μοντέλο “machine learning”, το botάκι τους θα γίνεται ολοένα και καλύτερο, μαθαίνοντας από τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Η χρήση του μέσω SMS είναι δωρεάν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αν και εμείς όταν το δοκιμάσαμε, αν και λάβαμε τα αρχικά μηνύματα, δεν κατέστη δυνατό να απαντήσουμε κιόλας. Το καλό είναι ότι αναμένονται σύντομα και εκδόσεις του Wonder για άλλες πλατφόρμες και συσκευές όπως το Slack, το Messenger του Facebook και το Amazon Echo. Ήδη πάντως, το feedback που έχει δώσει ο κόσμος που το έχει χρησιμοποιήσει είναι υπερπολύτιμο: φανταστείτε π.χ. το Wonder να ενσωματώσει και φωνητική υποστήριξη ή να κυκλοφορήσει σαν app, μέσα στο οποίο θα ταξινομούνται τα όσα έχει καταχωρήσει ο χρήστης.

Και πάλι πάντως πρόκειται για κάτι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και ένα κόνσεπτ που βάζουμε στοίχημα πως θα μας απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο μέλλον. Για να πειραματιστείτε μαζί του πάντως, αρκεί μια επίσκεψη στο site του.

via