Βόλτα με τα δελφίνια και βουτιές στον Αμβρακικό

Mια απίθανη εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε εάν επισκεφθείτε την Πρέβεζα

Βρίσκεστε στην Πρέβεζα για διακοπές ή για χαλαρό Σαββατοκύριακο, έχετε δει όλα τα δυνατά αξιοθέατα της πόλης και αναρωτιέστε τι άλλο να κάνετε; Λοιπόν, φορέστε το μαγιό σας, βάλτε στην τσάντα σας πετσέτα και αντιηλιακό και μπείτε στο καΐκάκι που φεύγει από το λιμάνι και κάνει βόλτα στη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού για dolphin watching, birdwatching και βουτιές.

 Θα πρέπει να είστε στην παραλία της Πρέβεζας σχετικά νωρίς, στις 09:00 το πρωί, στο τμήμα που βρίσκεται στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου απέναντι από το μικρό παρκάκι. Εκεί θα σας περιμένει το καΐκι του κυρ Γιάννη για μια καταπληκτική πεντάωρη εκδρομή. Στο κατάστρωμα θα βρείτε μέρος με σκιά αλλά και με ήλιο, εξαρτάται τι θέλετε, και σχεδόν παντού μαξιλαράκια από πολύχρωμες κουρελούδες. Βρείτε το σημείο σας, βολευτείτε και έχετε σε ετοιμότητα τη φωτογραφική σας μηχανή ή το κινητό σας. Προτείνω να πιάσετε θέση μπροστά μπροστά στην πλώρη για να έχετε καλύτερη θέα, αν και ο ήλιος θα σας χτυπήσει λίγο (για αυτό ρίξτε και ένα καπελάκι στην τσάντα).

Ο Αμβρακικός φιλοξενεί περίπου 150 δελφίνια/ Photo: Facebook (Amvrakikos Cruises)

Το καραβάκι ξεκινάει και μαζί και η ξενάγηση που περιλαμβάνει τα οικολογικά και ιστορικά στοιχεία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου, τους τρόπους ψαρέματος όπως το νταλιάνιπαρατήρηση πουλιών όπως αργυροπελεκάνους, ερωδιούς, φλαμίνγκος κ.α. αλλά και ρινοδέλφινα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ατραξιόν της εκδρομής. Ο Αμβρακικός μάλιστα φιλοξενεί περίπου 150 δελφίνια οπότε σίγουρα θα δείτε κάποια από αυτά ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και θαλάσσιες χελώνες Καρέτα – Καρέτα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PrevezaRiviera (@prevezariviera)

Για να δείτε όμως τα δελφίνια θέλει λίγη δουλειά. Πρώτα πρώτα θέλουν μουσική, τους αρέσει πολύ, οπότε από τα μεγάφωνα του καϊκιού θα ακούσετε από Μάριο Φραγκούλη μέχρι ελληνική ποπ, δεύτερον τους αρέσει το χειροκρότημα, οπότε εδώ μπαίνετε εσείς που πρέπει να αρχίσετε να χειροκροτάτε και να σφυρίζετε. Όταν βγαίνουν από τη θάλασσα κάνοντας τις φιγούρες τους και τα νάζια τους ή όταν περνάνε δίπλα στο καΐκι και θαρρείς ότι μπορείς να τα αγγίξεις το θέαμα είναι μαγικό.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amvrakikoscruises

Επόμενη στάση αυτή για βουτιές. Το σε ποια παραλία θα ρίξει άγκυρα το καΐκι εξαρτάται από το που θα σας κατευθύνουν τα δελφίνια μπορεί να είναι στην παραλία της Παναγιάς προς τη Βόνιτσα ή προς την Κορωνησία. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τη βουτιά σας, το αξίζετε εξάλλου μετά από τόσο χειροκρότημα στα δελφίνια. Ωραία νερά, όχι ιδιαίτερα κρύα και εάν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και κανένα δελφίνι όσο απολαμβάνετε το μπάνιο σας. Επιστρέφοντας στο καΐκι από τη δροσερή βουτιά σας θα σας περιμένει μια νόστιμη έκπληξη. Τηγανιτές γαρίδες Αμβρακικού φρέσκες φρέσκες, αχνιστά μύδια, γαύρος τηγανιτός της στιγμής ή σαρδελίτσα, και δροσερή χωριάτικη από τα χεράκια της κας Βάγιας, της καπετάνισσας.

Κείμενο: Βούλα Ακριβάκη

πηγή