Στιγμές από την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Σπ. Τσερέ “Σικελιανικά”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Σπ. Τσερέ “Σικελιανικά” από τις εκδόσεις Fagotto books, το Σάββατο του βράδυ στο κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός”.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο χώρο και άκουσε τους ομιλητές αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα να μιλάνε για την ποίηση του μεγάλου Λευκαδίτη ποιητή, όπως και για πτυχές της ζωής του που παρουσιάζονται στο βιβλίο, με μεγάλο ενδιαφέρον. Η κυρία Αθηνά Βογιατζόγλου και ο κύριος Γιάννης Παπαθεοδώρου, ακαδημαϊκοί και συγγραφείς και οι ίδιοι βιβλίων για τον Σικελιανό, τον Βαλαωρίτη κ.α., μίλησαν ξεχωριστά για κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας, κύριος Δημήτρης Τσερές, στον απόλογό του έδωσε πληροφορίες για τη συγγραφή του βιβλίου απαγγέλοντας ταυτόχρονα και ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού.

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, καθώς κι ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Λευκάδας “Άγγελος Σικελιανός”, κύριος Κώστας Αραβανής. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Τριαντάφυλλος Ε. Σκλαβενίτης.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, πριν πάρουν το λόγο οι ομιλητές, όπου ακούστηκε από τα μεγάφωνα η ηχογραφημένη φωνή του ποιητή να απαγγέλει τρία ποιήματά του, τα: “Το θείο ταξίδι”, ένα χορικό από το θάνατο του Διγενή και “Γιατί ψυχή μου δόξασα”.