Κλιματική αλλαγή | Οι τουρίστες αποφεύγουν τους προορισμούς με καύσωνα – Πώς επηρεάζονται Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία

H τουριστική ανάκαμψη της Ισπανίας αυτό το καλοκαίρι μπορεί να απειληθεί από την κλιματική αλλαγή μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς τα έντονα κύματα καύσωνα τα οποία αναμένεται να πλήξουν την Ισπανία, θα οδηγήσουν τους τουρίστες σε προορισμούς με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το Europa Press, τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Κρατική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Ισπανία είχε 42 ημέρες καύσωνα από τον Ιούνιο και η θερμοκρασία ήταν ανυπόφορη για πολλούς ταξιδιώτες που επιθυμούσαν να περπατήσουν στους δρόμους των πόλεων.

Οι κλιματικές συνθήκες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες επιλογής προορισμού. Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι τρεις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο όσο αφορά τη μείωση της ικανοποίησης των ταξιδιωτών από το κλίμα. Οι ταξιδιώτες αυτοί ενδέχεται να μην επισκεφθούν και πάλι τους προορισμούς αυτούς στο μέλλον, ή τουλάχιστον, όχι κατά την ίδια σεζόν.

Το γεγονός αυτό ενδέχεται να φέρει την ανάγκη για αλλαγές στις δραστηριότητες στους προορισμούς, (μπαρ, ξεναγήσεις τουριστών, εστιατόρια κλπ.) οι οποίες θα πρέπει να προσαρμόσουν τις ώρες λειτουργίας τους στις νέες συνθήκες. Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία στις πιο «ζεστές» περιοχές της Ισπανίας, όπως οι Βαλεαρίδες ή η Βαλενθιάνα, θα χρειαστεί να έχουν περισσότερους χώρους με σκιά.

Κείμενο: Χριστίνα Λαϊνοπούλου

πηγή