Mabrian: H Ελλάδα ο ακριβότερος προορισμός στη Μεσόγειο – Άλμα 110% στις τιμές των πεντάστερων ξενοδοχείων

Tη μεγαλύτερη αύξηση τιμών των ξενοδοχειακών δωματίων στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2019 παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία τουριστικού intelligence, Mabrian.

Οι τιμές των ξενοδοχείων σχεδόν σε όλους τους Μεσογειακούς προορισμούς παρουσιάζουν αύξηση, ωστόσο η μεγαλύτερη καταγράφεται στην Ελλάδα και ανέρχεται σε 62,7% στα τετράστερα ξενοδοχεία και σε 110% στα πεντάστερα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όλοι οι δημοφιλείς Μεσογειακοί προορισμοί παρουσιάζουν αύξηση στο μέσο όρο τιμών διαμονής σε ξενοδοχείο, και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία κατηγορίας τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ξεχωρίζει η περίπτωση της Γαλλίας, όπου οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες κατά 12% και 11,3% στα τριάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, αντίστοιχα. Ωστόσο τα πεντάστερα της χώρας παραμένουν τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της Μεσογείου με μέσο κόστος 419 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αυξημένο κατά 13,2% έναντι του 2019.

Η Αίγυπτος και η Τυνησία καταγράφουν επίσης σημαντική αύξηση τιμών ανά δωμάτιο. Η Αίγυπτος έφτασε στο +25%, +40,9% και 48,3% στα τριάστερα, τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία της, ενώ η Τυνησία στο +10,8%, +28,3% και +26,6% αντίστοιχα.

Κείμενο: Χριστίνα Λαΐνοπούλου

πηγή