Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Λαιμό Βουλιαγμένης και Λευκάδα

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Βουλιαγμένης και της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 28,30 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Ναυτικό ‘Ομιλο Βουλιαγμένης στη θέση Μικρολίμανο Λαιμού Βουλιαγμένης, για λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μήνες. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 2,40 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 149,88 τ.μ., στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Λευκάδας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της επιχείρησης ΙΣΤΙΟΝ ΓΙΩΤΙΝΓΚ Μ.Ε.Π.Ε. και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 6,25 τ.μ., με απλή έδραση στο βυθό.

Από τη Σοφία Κοντογιάννη

πηγή