Δήμος Λευκάδας: Απολογισμός του 3ου Παλλευκάδιου Εθελοντικού Καθαρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), ο Δήμος Λευκάδας διοργάνωσε τον Παλλευκάδιο Εθελοντικό Καθαρισμό.

Υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Καθαριότητας, προσδιορίστηκαν οι περιοχές καθαρισμού, και δόθηκαν οδηγίες για την εναπόθεση των απορριμμάτων ώστε να προγραμματισθεί η ταχεία συλλογή τους από την υπηρεσία του Δήμου.

Οι δράσεις καθαρισμού ξεκίνησαν από τις 20 Μαΐου, με την καθοριστική συμβολή της ομάδας των νέων από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης. Η συγκεκριμένη ομάδα με τις σημαντικές δράσεις της, για τις οποίες έχει λάβει την αιγίδα του Δήμου, ανέλαβε τον καθαρισμό των απομακρυσμένων παραλιών της Λευκάδας που είχαν πραγματικά ανάγκη. Ανήμερα της δράσης έδωσαν πάλι το παρών, καθαρίζοντας τις παραλίες από τους Μύλους έως και την Γύρα.

Ο τελικός απολογισμός έδειξε πως το νησί μας απαλλάχθηκε από 1 τόνο περίπου απορριμμάτων. Η ποσότητα αυτή είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με αντίστοιχες δράσεις, και η αιτία συνδέεται με την συνεχή προσπάθεια του Τμήματος Καθαριότητας, που μαζί με το Τμήμα Πρασίνου διατηρούν το νησί μας σε ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν και πάλι τον χρόνο τους και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, καθώς και τους φορείς και συλλόγους  που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια. Ευχαριστούμε επίσης τους προέδρους των χωριών μας που συντόνισαν ανάλογες δράσεις στο πλαίσιο του Παλλευκάδιου Εθελοντικού Καθαρισμού κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, συνειδητά και οργανωμένα κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος τρόπο ζωής, ίσως στο μέλλον να μην υπάρχει καν η ανάγκη για τέτοιες δράσεις. Έως τότε, προσπαθούμε να μειώσουμε τα απορρίμματα που παράγουμε, τηρούμε το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων, διαχωρίζουμε και ανακυκλώνουμε τα υλικά, και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους με κάθε τρόπο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και εξωτερικοί χώροι