Δράσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Δελτίο τύπου

Με χαρά μοιραζόμαστε τα τελευταία νέα της Βιβλιοθήκης μας, την ευχάριστη πλευρά της δουλειάς μας, που αξίζει όλους τους κόπους!

1. Απ’ όταν χαλάρωσαν οι περιορισμοί της πανδημίας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, επισκέπτονται δεκάδες σχολεία τη Βιβλιοθήκη μας και τη Συλλογή Κειμηλίων και γεμίζει ο κήπος μας παιδικές φωνές και γέλια!

Οι οργανωμένες επισκέψεις θα συνεχιστούν ως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

2. Στο πλαίσιο προβολής των λειτουργιών και του υλικού της Βιβλιοθήκης διοργανώνουμε, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  επιμορφωτικές συναντήσεις  στο χώρο τους με θέματα όπως: «Η συμβολή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας», (Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου, 3ο Δημοτικό Λευκάδας κ.α.)

Επίσης παρουσιάζουμε σε μαθητές  ειδικά προσαρμοσμένες μελέτες, βασισμένες στο υλικό της Βιβλιοθήκης, με θέματα όπως:

Α. «Λευκάδα 1821 – 2021, πρόσωπα και γεγονότα που σφράγισαν την πρόοδο του τόπου». (Δημοτικό Σχολείο & Γυμνάσιο Μεγανησίου κ.α.).

Β. «Πρόσφυγες του 1922 στη Λευκάδα», (2ο Πειραματικό Λύκειο Λευκάδας κ.α.)

3. Με αφορμή τον Απρίλη, ως μήνα βιβλίου, συνεργαστήκαμε με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, για την παραγωγή ψηφιακού υλικού με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση των μικρών μαθητών με τις λειτουργίες των Δημοσίων Βιβλιοθηκών.

4. Στο φιλόξενο κήπο μας συναντηθήκαμε, παλιά και νέα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, μετά την απομόνωση δύο χρόνων. Ανταλλάξαμε τις αναγνωστικές μας εμπειρίες ως αργά, σε συγκινητικά ευχάριστο κλίμα.

5. Ο Τσέχικος Σύνδεσμος Ελλάδας / Czech Association Greece πρόσφερε στη Βιβλιοθήκη μας βιβλία στην Τσέχικη γλώσσα, τα οποία θα εξυπηρετήσουν Τσέχους, παιδιά και ενήλικες, που ζουν στον τόπο μας.

6. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε θερμά τις κ. Βούλα Σιγάλα και Ευαγγελία Μελά, καθώς και όλους τους εθελοντές της Βιβλιοθήκης μας, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης μας!