Η Λευκάδα μάγεψε και την Ηλιούπολη

Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας, στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, έγινε χτες το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση με τίτλο “Λευκάδα Μάγισσα”. Περίπου 200 Λευκαδίτες και φίλοι του νησιού ξεναγήθηκαν στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Λευκάδας μέσα από την προβολή φωτογραφιών. Παράλληλα τραγούδησαν μαζί με την Πάττυ Καλού τραγούδια για τη Λευκάδα και απόλαυσαν τον Ηλία Λογοθέτη (Φρούφαλο) στις απαγγελίες του και τα τραγούδια του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

1.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ’’ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Θεόδωρος Γεωργάκης (δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, διδάκτωρ Παντείου πανεπιστημίου, πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης), Νίκη Λυμπεράκη (δημοσιογράφος) και Τιτίνα Ροντογιάννη (φιλόλογος-ζωγράφος).

 

 

 

Αποσπάσματα από το το βιβλίο διάβασε ο Λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης ο οποίος τιμήθηκε για την μεγάλη προσφορά στο θέατρο και στον κινηματογράφο από το δήμο Ηλιούπολης και τον σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης “Η Φανερωμένη”.

 

 

2. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΤΥ ΚΑΛΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ “ΝΤΥΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΕ’’.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Κανδύλη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και πρύτανης του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος καθώς και ο ο πρόεδρος του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης Γιάννης Φουρλάνος. Τις εντυπώσεις από την εκδήλωση έκλεψαν οι μικρές αδελφές Άλκηστις και Σοφία Γεωργάκη οι οποίες τραγούδησαν το “Λευκάδα Μάγισσα”.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν Λευκαδίτικα προϊόντα (λαδόπιτες από τη Σοφία Αναγνωστοπούλου, την Όλγα Μανωλίτση και το φούρνο ΚΑΛΟΥ, σαλάμια Ντελημάρη, σπανακόπιτες, τυρόπιτες, κρασιά, ροζολί κα. Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΨΗΛΑ!!!

 

 

Πηγή