Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας για το σχολικό έτος 2022-2023

Οι αιτήσεις εγγραφής για το σχολικό έτος 2022-2023 στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας έχουν ήδη ξεκινήσει. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η  Μαίου 2022.

Λίγα Λόγια για το Σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Και αυτήν την ιδιαίτερη, είναι αλήθεια, χρονιά επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να σας παρουσιάσουμε το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας αλλά και τη δυνατότητα που έχουν, όλοι οι μαθητές που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στο δημοτικό, να εγγραφούν σε αυτό.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μας εμπιστευθείτε την παιδεία των παιδιών σας και να αποτελέσετε και εσείς μέρος της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, που προσφέρει στην παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας, αδιάλειπτα,  από το 1993 μέχρι σήμερα.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  • Στο σχολείο μας διδάσκονται μαθήματα Γενικής και Μουσικής Παιδείας. Συγκεκριμένα, διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, όπως ακριβώς και σε οποιοδήποτε άλλο Γυμνάσιο ή Λύκειο της χώρας. Οι μαθητές μας ακολουθούν το ίδιο αναλυτικό πρόγραμμα και συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις όλων των βαθμίδων. Το σχολείο μας μάλιστα σημειώνει σημαντικές επιτυχίες κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Η διδασκαλία δύο ξένων γλωσσών είναι υποχρεωτική (αγγλικά και επιλογή ανάμεσα σε γερμανικά ή γαλλικά).
  • Διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης.
  • Διδάσκονται τα Ειδικά Μαθήματα (Αρμονία και Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων) για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.
  • Τα μαθήματα Μουσικής είναι ενταγμένα στο ημερήσιο πρόγραμμα του σχολείου, χωρίς να αποτελούν ξεχωριστό κύκλο και είναι ατομικά και ομαδικά. Συγκεκριμένα: Θεωρία Μουσικής (Ευρωπαϊκής & Βυζαντινής), Ιστορία της Μουσικής, Σολφέζ και εκμάθηση μουσικών οργάνων (πιάνο, μαντολίνο, κιθάρα, πνευστά, κρουστά κλπ.).
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε διάφορα μουσικά σύνολα, όπως η Μπαντίνα, η Μαντολινάτα, η Χορωδία κ.ά. Με αυτά δίνουν, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, συναυλίες εντός και εκτός Λευκάδας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • Το Σχολείο έχει διακριθεί πολλές φορές όχι μόνο στον Μουσικό Τομέα (Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες, Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης, Βαλκανικό Φεστιβάλ Πάτρας, Εόρτια Μουσικών Σχολείων) αλλά και σε τομείς όπως ο Αθλητισμός (Μαθητικοί Αγώνες), ο Πολιτισμός, (διακρίσεις πολιτιστικών προγραμμάτων),αλλά και ευρύτερα στην επιστήμη (πανελλήνιοι , ευρωπαικοί διαγωνισμοί μαθηματικών)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

  • Στο σχολείο μας λειτουργούν ολιγομελή τμήματα, όπως ορίζεται ειδικά για τα Μουσικά Σχολεία από την κείμενη νομοθεσία.
  • Οι μαθητές μας μεταφέρονται δωρεάν.
  • Παρέχεται δωρεάν μεσημεριανό φαγητό.
  • Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδρομές για την παρακολούθηση παραστάσεων υψηλού επιπέδου (π.χ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, επιλεγμένα θέατρα κλπ.). Επίσης, σύνολα του σχολείου μας συμμετέχουν σε αξιόλογα μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Αποτελέσματα όλων των παραπάνω είναι :

  • Η κατά το δυνατόν πληρέστερη πνευματική και αισθητική ανάπτυξη και ολοκλήρωση των μαθητών μας.
  • Η ομαλή ένταξή τους σε ομάδες και η κοινωνικοποίησή τους μέσω της σύμπραξης στα μουσικά σύνολα.
  • Η ενασχόλησή τους με δημιουργικές δραστηριότητες.
  • Η απόκτηση πρόσθετων εφοδίων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Αιτήσεις για τη συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής από το Δημοτικό στο Μουσικό Γυμνάσιο υποβάλλονται κάθε χρόνο το Μάιο (για το 2022, μέχρι τις 31 Μαΐου). Την αίτησή σας μπορείτε να την υποβάλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου ( mail@gym-mous-lefkad.lef.sch.gr ).
  • Η επιλογή των μαθητών που θα εγγραφούν στο σχολείο μας γίνεται από ειδική επιτροπή, όπως προβλέπει η νομοθεσία, και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Για τη συμμετοχή στις συγκεκριμένες εξετάσεις, αλλά και για τη φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο, δεν είναι απαραίτητο οι μαθητές να γνωρίζουν μουσική. Μια μικρή προετοιμασία των υποψηφίων πραγματοποιείται από τους καθηγητές του σχολείου μας την προηγούμενη των εξετάσεων.

Πληροφορίες: Νικόλαος Κονιδάρης, Διευθυντής του Σχολείου,
Τηλέφωνα: 26450-22525, 26450-21625
Ιστοσελίδα: gym-mous-lefkad.lef.sch.gr