«Τα Ρούχα του Βασιλιά» από το Σωματείο Παλεστρίνα

Το Σωματείο Παλεστρίνα, σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι του Παλεστρίνειου Ωδείου, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα Ρούχα του Βασιλιά» του Γ. Καλαντζόπουλου, σε σκηνοθεσία Ζωής. Λ. Σκιαδά και μουσική Γ. Μεσσήνη, στις 14 και 15 Μαΐου 2022, ώρα 7.30 μ.μ. στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου.

Είσοδος ελεύθερη. Τα παιδιά να συνοδεύονται. Τα μέτρα covid τηρούνται.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Τα Ρούχα του Βασιλιά» είναι βασισμένο στο παραμύθι των Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», σε θεατρική διασκευή του Γ.Καλαντζόπουλου.

Κάπου πολύ μακριά , αλλά και πολύ κοντά μας, βρίσκεται η χώρα της Σαρτουρίας, της οποίας ο βασιλιάς , είναι ένας παράλογος εγωιστής, που δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του, παρά μόνο για τα καινούργια του ρούχα.

Αχόρταγος καθώς είναι, αναζητά καινούργιους υφαντές , για τα ρούχα του, κι ας πεινάνε οι κάτοικοι της χώρας του.

Εμφανίζονται τότε , δύο απατεώνες ψεύτες κ τεμπέληδες, που θα εκμεταλευτούν την ανοησία του, και θα τον ξεγυμνώσουν μπροστά στο λαό του, που αγανακτισμένος δε θα σηκώσει άλλη κοροιδία.

Υπάρχει η Βασίλισσα, η Καμαριέρα και η Ανιψιά, ρόλοι που αποτυπώνουν χαρακτήρες καλούς και κακούς, σε όλη αυτή την ιστορία. Το γέλιο άφθονο, τα μηνύματα πολλά και σύγχρονα. Ένα έργο για κάθε ηλικία.

Ζ. Λ. Σκιαδά