Δήμος Λευκάδας: Επίσκεψη δημοτικής αντιπροσωπείας στην αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας

Την αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας επισκέφθηκε από 26 έως 30 Απριλίου 2022  Δημοτική Αντιπροσωπεία, προσκεκλημένη του Δημάρχου Leucate, Michel Py, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Πολιτισμού Αναστάσιο Γαζή και την Ειδική Σύμβουλο Πολιτισμού  Ιωάννα Φίλιππα.

Ο κ. Γαζής συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Leucate, Michel Py παρουσία των Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Στη συνάντηση εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η επιθυμία συνέχισης των ανταλλαγών ανάμεσα στις δυο πόλεις μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν:

  • η διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου κατόχους πτυχίου Γαλλικών οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Leucate , θα φιλοξενηθούν και θα παρακολουθήσουν μαθήματα Γαλλικών στο σχολείο της πόλης μαζί με μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων τον ερχόμενο Οκτώβριο .
  • η παρουσίαση συναυλιών της Ορχήστρας της Δημοτικής Μουσικής Σχολής της Leucate, στη Λευκάδα τον Απρίλιο του 2023.
  • η τουριστική προβολή της Λευκάδας μέσα από το τουριστικό περίπτερο του Δήμου της Leucate με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

Επίσης η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τον Αθλητικό Σύλλογο Δρομέων L’ Enjambee Leucatoise, τους οποίους προσκάλεσε να συμμετέχουν στον αγώνα oρεινού δρόμου Nikiana Trail που διοργανώνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών & Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, στις 30 Οκτωβρίου 2022.

Η Δημοτική Αντιπροσωπεία έτυχε εγκάρδιας και θερμής φιλοξενίας, επισκέφθηκε όλους τους οικισμούς του Δήμου Leucate και ενημερώθηκε για τη διοίκηση και οργάνωση του Δήμου Leucate, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το 25ο Mondial Du Vent.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Leucate, Michel Py εκδήλωσε την επιθυμία να ταξιδέψει στη Λευκάδα τον ερχόμενο Αύγουστο για να συναντήσει το Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό και να παρακολουθήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ