Το πρόγραμμα του 20ου Preveza Jazz Festival

Το διεθνές Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 του χρόνια και σας προσκαλεί όλους σε ένα υψηλού επιπέδου εκρηκτικό τετραήμερο στις 26, 27, 28, 29 Μαΐου 2022, στο «φυσικό» του χώρο: τον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας, στο δημόσιο χώρο, πάντα χωρίς εισιτήριο. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους και τις μουσικές τους αυτή την ιδιαίτερη χρονιά.

4 Μαγικές βραδιές του Μαΐου!

Πέμπτη 26 Μαΐου, Ώρα έναρξης 21:00

AVEC 

Miriam HUFNAGL: lead voc
Thomas GIEFERL: drums, voc
Andreas HÄUSERER: guitar, bass
Veronika STERRER: keys, voc
Matthias ZEINDLHOFER : trombone, percussion
Roman JAGL: sound, TM

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια/τραγουδοποιός πίσω από την AVEC είναι μια νεαρή μουσικός της Αυστρίας, που ερμηνεύει μινιμαλι-στικά τραγούδια με επίκεντρο τη φωνή της. Σε έναν κόσμο όπου ειδικά ως νέος, ζεις ως βίγκαν και ενδιαφέρεσαι για την πολιτική, δεν μπορείς παρά να τοποθετηθείς, τα τραγούδια της AVEC αντιμετωπίζουν φυσικά ερωτήματα όπως αν και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Ταυτόχρονα, με έναν θαυμάσια καλειδοσκοπικό τρόπο, αυτά τα ίδια τα τραγούδια μας μεταφέρουν επίσης μέσα από συχνά τραγουδισμένα, για πάντα νέα θέματα όπως αυτό το περίεργο πράγμα που είναι να γερνάς. το αίσθημα ότι δεν ανήκεις πουθενά – και ίσως ούτε καν να το θέλεις. και μέσα από όλα τα άλλα ελαφριά και βαριά, πάντα πολύτιμα επεισόδια μεταξύ ανθρώπων που απαρτίζουν το τσίρκο της ζωής.

FB IMG 1651302952717

Παρασκευή 27 Μαΐου, Ώρα έναρξης 21:00

Φιλαρμονική “Ορφεύς” Πρέβεζας
Η Φιλαρμονική ορχήστρα ”ΟΡΦΕΑΣ” Πρέβεζας γιορτάζει τα 102 χρόνια (1920-2022) από την ίδρυση της και τα 20 χρόνια του Preveza Jazz Festival, γεμίζοντας τα στενά της Πρέβεζας με τους ήχους της.

FB IMG 1651302957793

Κrotalarta
Οι Κrotalarta (2006) που σημαίνει κρόταλα από την Άρτα, είναι ένα πολυπληθές γκρουπ που πιστεύει ότι και μόνα τους τα κρουστά μπορούν να δημιουργήσουν μουσική.

Γεώργιος Γεωργίου
Αλεξανδρος Γαλαζιος
Σοφια Εξαρχου
Αποστολης Πανου
Άλκης Γαλανης
Χρήστος Πεταλης
Ηλιας Σκαλτσογιαννης
Δημήτρης Σωτηριου
Μαριλενα Τρομπουκη
Αγγελική Πλακουτση
Ραφαελα Μολωνη
Λυδια  Δριμτσα
Ηρώ Μποζιου
Νεφέλη Παύλου
Ελιζα Γκόντζου
Αριάδνη Βασιλάκη

Jazz Music School
Το Τζαζ Σύνολο Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας​

Παπαμιχαήλ-Παππά Ανδρονίκη: Τενόρο Σαξόφωνο
Κορωναίος Χρήστος: Ηλεκτρικό Μπάσο
Σακκάς Μίλτος: Τύμπανα
Υπεύθυνος Καθηγητής: Μπαλαούρας Χρήστος: Ηλεκτρική Κιθάρα

Noisy Few
Ένα τζαζ -μπλουζ νεανικό σχήμα από το Ηχοτρόπιο

Ευγενία Οικονόμου: Φωνή
Νικόλας Μήτσιος: πλήκτρα
Οδυσσέας Κουνάδης: ντραμς

Fridays
Ένα σχήμα νέων γυναικών με ελληνικό στίχο από το Ηχοτρόπιο

Ευγενία Οικονόμου: ​Φωνή
Ελένη Ρήγα: πλήκτρα
Σήλια Παπασταύρου: φλάουτο
Ιννα Τσόλκα: κρουστά

Σάββατο 28 Μαΐου, Ώρα έναρξης 21:00

Gypseons Gypsy Jazz
Οι Gypseons είναι ένα Gypsy Jazz τρίο με έδρα την Κέρκυρα.

Σπύρος Γάτος : πιάνο
Κωνσταντίνος Βιδάλης :μπουζούκι
Αχιλλέας Μακράκης: κιθάρα

FB IMG 1651302964460

Kika Sprangers Quintet Jazz

Kika Sprangers: Soprano and alto saxophone
Anna Serierse: Vocals
Koen Schalkwijk: Piano and wurlitzer
Alessandro Fongaro: Double bass
Willem Romers : Drums

Με τον βελούδινο ήχο, την αστραφτερή ηχητική γλώσσα και τις συναρπαστικές συνθέσεις της, η σαξοφωνίστρια και συνθέτρια Kika Sprangers (1994) είναι μια από τις πιο σαγηνευτικές μουσικούς της Ολλανδίας. Η μουσική της ισορροπεί σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ της ευπάθειας και της δύναμης ενός ατόμου. Ένα όραμα συνδυασμού των δύο, που μοιράζεται μουσικά μέσα από την αγάπη για την ανορθόδοξη ενορχήστρωση και τα τόξα έντασης που προορίζονται για συμφωνικά περάσματα ή μια βαριά σιωπή. Το νέο της άλμπουμ “Mind’s Eye” που κυκλοφορήσε τον Μάρτιο του 2022 είναι μια ωδή στη φαντασία.

​Το κουιντέτο είναι ένα συγκρότημα πέντε βιρτουόζων που χαρακτηρίζονται από τόλμη στο παίξιμό τους. Προκαλούν ο ένας τον άλλον και κάνουν περιπετειώδεις μουσικές στροφές για να αναδείξουν ο ένας το καλύτερο από τον άλλον. Χρωματίζουν τις αφηγηματικές συνθέσεις της Κίκας, οι οποίες πιστεύει ότι πρέπει πάνω από όλα να απεικονίζουν μια όμορφη ιστορία. Το σύνολο έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Kenny Wheeler & Norma Winstone, Jakob Bro και ορχηστρικά άλμπουμ όπως το Highway Rider του Brad Mehldau.

Με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας 

Κυριακή 29 Μαΐου, Ώρα έναρξης 21:00

Karin Hammar Fab 4 Τζαζ

Karin Hammar: trombone
Andreas Hourdakis: guitar
Niklas Fernqvist: bass
Fredrik Rundqvist : drums

Η τρομπονίστρια Karin Hammar με έδρα τη Στοκχόλμη είχε ήδη σημειώσει έναν μακρύ κατάλογο μουσικών αναφορών.
Εκτός από περιοδείες και κυκλοφορίες CD με αστέρια της τζαζ όπως ο Kenny Werner, ο Tim Hagans, ο Steve Swallow, ο Gary Burton ή η Maria Schneider, ήταν πρώτα και κύρια ο Nils Landgren, ο συγγενής της τόσο στο όργανο όσο και στην πατρίδα της που την ώθησε στο προσκήνιο για παράδειγμα ως μέλος του την Jazz Baltica Orchestra ή την EBU Bigband. Εκτός από αυτό στην Ιαπωνία, οι ηχογραφήσεις της ως Sliding Hammers με την αδερφή της Mimi, η οποία παίζει επίσης τρομπόνι, έτυχαν μεγάλης αναγνώρισης.
Το Karin Hammar Fab 4 είναι ένα κουαρτέτο τζαζ με επικεφαλής την τρομπονίστα και συνθέτη Karin Hammar. Από την ίδρυσή του το 2014, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει δύο CD με μεγάλη επιτυχία (2016 και 2018) που εξερευνούν τη μορφή τρομπόνι, κιθάρας, μπάσου και ντραμς. Το συγκρότημα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στον σουηδικό όσο και στον διεθνή τύπο και σε τακτικές περιοδείες διεθνώς. Το “Karin Hammar Fab 4” έχει αξιολογηθεί στο διάσημο περιοδικό τζαζ Down Beat και μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιτυχία του Spotify (Uphill) με πάνω από 6 εκατομμύρια ροές.

Με την υποστήριξη του Σουηδικού Ινστιτούτου

Νίκος Πορτοκάλογλου “Ένα φως αναμμένο”

FB IMG 1651302941594

Nίκος Πορτοκάλογλου: Φωνή, κιθάρα
Βίκυ Καρατζόγλου: Φωνή
Βύρων Τσουράπης: Μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Θανάσης Τσακιράκης: Τύμπανα
Ηλίας Λαμπρόπουλος: Βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή
Χρήστος Παπαδόπουλος: Κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή
Κατερίνα Λιάκη: Πλήκτρα , φωνή

O Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί».

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες  φωνές, έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού».

Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα, οι ”Ευγενείς Αλήτες”. Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Πηγή – facebook event