Σε πλειστηριασμό το νησάκι Μάκρη στο Ιόνιο- Τιμή πρώτης προσφοράς 3,8 εκατ. ευρώ

Στις 20 Ιουλίου βγαίνει ηλεκτρονικά σε πλειστηριασμό το νησάκι Μάκρη, που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο.

Τιμής πρώτης προσφοράς για τους ενδιαφερόμενους, τα 3.800.000 ευρώ.

Η Μάκρη είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησάκι του συμπλέγματος και δημοπρατείται στις 20 Ιουλίου για χρέη του ιδιοκτήτη της. Στο νησί υπάρχουν σήμερα απομεινάρια κτισμάτων, τα οποία σύμφωνα με τους ντόπιους κατά το παρελθόν ήταν ένα εκκλησάκι, μία στέρνα και ένα μικρό σπίτι.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση κατάσχεσης, η Νήσος Μάκρη αποτελεί μέρος Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου με την ονομασία «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου−Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και νήσων Εχινάδων», το οποίο είναι ενταγμένο στο Δίκτυο «NATURA 2000». Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα τοπικά Μέσα, η συνολική επιφάνεια του εκτιμώμενου περιουσιακού στοιχείου είναι 956.000,00 τ.μ. αλλά λόγω απαλλοτρίωσης ζώνης παραλίας, η επιφάνεια που απομένει είναι 881.283,47 τ.μ.

Όπως αναφέρει το MoneyReview, το νησάκι αν και επιχειρείται να βγει στο σφυρί για πρώτη φορά, μετράει αρκετές απόπειρες πώλησής. Ελληνικά μεσιτικά γραφεία και ξένες εταιρείες που ειδικεύονται στην πώληση ιδιωτικών νησιών, όπως η Private Islands Inc., επιδίωξαν την τελευταία εξαετία να πουλήσουν το νησί.

Με πληροφορίες του moneyreview/privateislandsonline

Πηγή