Π.Ε. Λευκάδας: Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βασιλικής

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Αναβαθμίζουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής για καλύτερες και σύγχρονες υπηρεσίες» – Υπογράφηκε η Σύμβαση της μελέτης

Υπογράφηκε στις 3/2/2021 η σύμβαση για τη μελέτη αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργικότητας του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Βασιλικής, προϋπολογισμού 49.600 ευρώ.

«Με την υπογραφή της παρούσας Σύμβασης, η δέσμευσή μας για τη διασφάλιση καλύτερων και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες σε τοπικό επίπεδο γίνεται πραγματικότητα.

Το Κ.Υ. Βασιλικής εδώ και 35 χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας για ολόκληρη την Νότια Λευκάδα. Και αυτός ο κρίσιμος ρόλος του αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο με την πανδημία. Προχωράμε στην αναβάθμιση του, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις που επιβάλλουν σήμερα η υγειονομική κρίση, αλλά και η μεγάλη επισκεψιμότητα του νησιού μας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, Μανώλης Ορφανουδάκης, δήλωσε: «Ένα δύσκολο εγχείρημα, μια συνολική παρέμβαση, η οποία θα εκσυγχρονίσει τα Κέντρα Υγείας σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας. Θα ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών, και παράλληλα θα αναβαθμίσει την εικόνα των Νησιών του Ιονίου ως ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.Υ. Βασιλικής κατασκευάστηκε την περίοδο 1986-87. Με το έργο θα μελετηθούν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η στατική επάρκεια του κτιρίου, αλλά και να ανακαινισθεί και να εκσυγχρονιστεί, ώστε να είναι πιο λειτουργικό και πιο φιλικό για τους πολίτες και το προσωπικό (συντηρήσεις οικοδομικών στοιχείων και δικτύων, Η/Μ εγκαταστάσεις που να μπορούν να υποστηρίξουν σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, διαρρυθμίσεις διαμερισμάτωσης ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των χώρων, κλπ.).

Το έργο «Τεχνικός Σύμβουλος για την Αποκατάσταση των Κτιρίων των Κέντρων Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2020ΕΠ02200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.