WTTC: Ο παγκόσμιος τουρισμός μπορεί να ανακάμψει το 2022 σε επίπεδα προ πανδημίας

Πηγή φωτο: pixabay.com

Τα προ πανδημίας επίπεδα μπορεί να προσεγγίσει το 2022 η συνεισφορά του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Όπως αναφέρει το WTTC, έρευνα που διενήργησε, αποκαλύπτει ότι η συνεισφορά του τουρισμού θα μπορούσε να φτάσει τα 8,6 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, μόλις 6,4% χαμηλότερα από το 2019 όταν ο τομέας των Ταξιδιών και Τουρισμού απέφερε σχεδόν 9,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

Το 2020, η πανδημία οδήγησε τον κλάδο σε σχεδόν πλήρη στασιμότητα, προκαλώντας τεράστια πτώση 49,1%, που αντιπροσωπεύει απώλεια ύψους περίπου 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για το 2022, έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού δείχνει ότι εάν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν και χαλαρώσουν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια σε όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο τομέας του Τουρισμού και των Ταξιδιών θα μπορούσε να δημιουργήσει 58 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, προσεγγίζοντας τις 330 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μόλις 1% κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα και με αύξηση 21,5% έναντι του 2020.

Η Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε ότι ο παγκόσμιος τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού έχει υποστεί τεράστιες απώλειες την τελευταία διετία, αλλά το 2022 διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μια ισχυρή ανάκαμψη εάν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν να αίρουν τους περιορισμούς στα ταξίδια.

Ο τομέας μας, είπε, θα μπορούσε να ανακτήσει περισσότερες από 58 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει 8,6 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα ενίσχυαν την οικονομική ανάκαμψη σε όλο τον κόσμο.

Καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να ταξιδεύουν ξανά, τόνισε η κυρία Julia Simpson, οι κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν απλουστευμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψηφιακών λύσεων, που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αποδείξουν την υγειονομική τους κατάστασή τους με γρήγορο, απλό και ασφαλή τρόπο. Τα ταξίδια του μέλλοντος, πρόσθεσε, πρέπει να έχουν περισσότερες ανέπαφες συναλλαγές, ώστε να διασφαλίζονται συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Το 2019 ο κλάδος του Τουρισμού και Ταξιδιών δημιούργησε το 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και περισσότερες από 330 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Για να φτάσουμε κοντά στα επίπεδα πριν από την πανδημία φέτος, το WTTC συνιστά στις κυβερνήσεις να μετατοπίσουν την αξιολόγηση κινδύνου από ολόκληρες χώρες στον μεμονωμένο ταξιδιώτη και να επιτρέψουν στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα.

Πηγή